2008. 03. 01. - A vihar lebontotta a Művészetek Palotájának bejárata feletti álmennyezetet Budapesten. Több mint ezer bejelentést kaptak a tűzoltók az országszerte pusztító viharos erejű szél okozta károk miatt. (Fotók: MTI)
Tűzoltók próbálják kiszabadítani a parkoló autókat Budapesten, a III. kerületi Hímző utcában, miután a viharban egy fa kidőlt és több gépkocsit megrongált. Több mint ezer bejelentést kaptak a tűzoltók az országszerte pusztító viharos erejű szél okozta károk miatt.
A Heves megyei Viszneken több tucatnyi ház tetejét rongálta meg a vihar. Több mint ezer bejelentést kaptak a tűzoltók az országszerte pusztító viharos erejű szél okozta károk miatt.
A hatvani tűzoltók a Gódor Kálmán úti lakótelepen a gépkocsikra dőlt fát távolítják el. Több mint ezer bejelentést kaptak a tűzoltók az országszerte pusztító viharos erejű szél okozta károk miatt.
Tűzoltók ideiglenesen megigazítják a vihar által megrongált tetőszigetelést a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tetején. A viharos erejű szél fákat csavart ki, ablakokat tört be és háztetőket rongált meg Kecskemét belvárosában.
Az országon átvonuló vihar Békéscsabán a Tessedik Sámuel Főiskola új, még hivatalosan át nem adott kollégiumának teljes tetőszerkezetét leszakította. Személyi sérülés nem történt, az épületben tartózkodó néhány diákot átköltöztették egy másik épületszárnyba.
Leszakított háztetődarab a budapesti Múzeum körúton, miután vihar pusztított Budapesten. Több mint ezer bejelentést kaptak a tűzoltók az országszerte pusztító viharos erejű szél okozta károk miatt.
A viharban ledőlt egy kémény Budapesten, az V. kerületi Gerlóczy utcában, átszakítva a tetőt és a mennyezetet egy tetőtéri lakásban. A lakás életveszélyessé vált, idős lakóinak el kell költözniük.
Veszprémben a szélvihar a legnagyobb károkat egy Török Ignác utcai négyemeletes bérház tetőszerkezetében okozta. A szél mintegy 100 méter hosszan feltépte a korábban már megsérült tető fémből készült borítását. A lezuhanó tetőelemek miatt több autó is megsérült.
Felborított egy teherautót a viharos erejű szél az M5-ös autópályán Dabasnál. A sofőr Kecskemét felé közlekedett, amikor a szél belekapott a ponyvába, és felborította a gépjárművet, ami a szalagkorlátnak csapódott. A vezető csak könnyebb sérüléseket szenvedett. A vihar ugyanezen a szakaszon több 20 méteres fát az autópályára döntött. A műszaki mentés másfél óráig tartott, miközben az M5-ös autópálya Szeged felé tartó szakaszát teljesen lezárták.
Csaknem 400 négyzetméteres tetőszerkezetet szakított le a vihar a VII. kerületi Síp utcában. A fagerendák és a tetőlécek nyolc parkoló autóra zuhantak.
Megkezdte a viharkárok elhárítását az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, ahová eddig 200 riasztás érkezett. Budapesten fákat döntött ki a viharos szél, másutt tetőket bontott meg, reklámtáblákat sodort el.
Az orkánerejű szél több tucat házat rongált meg és tett lakhatatlanná a Győr-Sopron megyei Nagyszentjánoson. A vihar összedöntötte a házak melléképületeit és megrongálta a település villanyhálózatát is.
Egy kidőlt fa Budapesten, az I. kerületi Naphegy utcában. Budapesten fákat döntött ki a viharos szél, másutt tetőket bontott meg, reklámtáblákat sodort el.
Leszakított cserepek Budapesten, az I. kerületi Naphegy utcában. Megkezdte a viharkárok elhárítását az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, ahová eddig 200 riasztás érkezett.
Egy kidőlt fa az Andrássy úton, a Hősök terénél.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki