Harmadszorra nyitotta meg kapuit a Hungarikum falu a Szigeten, Magyarország ezerszínű népi kultúrájának értékeit bemutató helyszíne, ahol - a 2009-es lakodalom és 2010-es aratás után - idén a szüret tematikája köré szervezték a programokat.
Az aratás után a második legnagyobb, kalákában végzett mezőgazdasági munka a szüret volt és az aratással ellentétben az ma is.
A szürethez kapcsolódó mulatságokból idén bárki kiveheti a részét.
Dologidőben a szüretre készülve nemcsak táncokat, szüreti nótákat tanulhatnak az érdeklődők, de készíthetnek szüretelő puttonyt, fonott demizsont, madárijesztőt és más madárriogatókat is.
A kiállítások és a gasztronómiai bemutatók is a szőlő, a szüret és a kocsma témája köré szerveződtek.
Játszóház és ingyenes gyerekmegörző is található bent.
Ottjártunkkor rengeteg érdeklődő külföldivel találkoztunk, a a gólyaláb hihetetlen népszerűségnek örvendett.
Büszkén hirdetik az érdeklődőknek, hogy a magyarok és a bor barátsága mennyire egyedülálló és milyen sok okunk van rá, hogy egy egész héten át ünnepeljük a magyar szüretet.
kevés bortermelő nemzet büszkélkedhet a latin vinumtól független elnevezéssel, ám nekünk magyaroknak itt van a bor, és rögtön utána itt a fröccs is...
...amit a legenda szerint Jedlik Ányosnak köszönhetünk, aki a világ legelső szódásüvegével felfegyverkezve állított be egy fóti szüretre.
Szüreti bál: muzsikál Pál István Szalonna és bandája a Somos Zenekar
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki