A PAN.OPTIKUM 1982-óta veszi be magát a világ különböző köztereire, hogy az akciószínház műfaját az irodalommal, a klasszikus színházzal és az opera műfajával ötvözve kápráztassa el közönségét.
1999-ben egyesítették erejüket a stuttgarti Nachwerk pirotechnikai csapatával, így a lenyűgöző látvány-, hangelemek a PAN.OPTIKUM előadások védjegyeivé váltak.
A társulat ezalkalommal (2005-ben már egyszer jártak a Szigeten) TRANSITion című előadását hozza el a Szigetre, mely produkció 2011. februárjában az ausztráliai Perth Nemzetközi Művészeti Fesztivál nyitóelőadása volt.
A TRANSITion egy a társadalmakról, a közösségekben való együttélésről szóló, klasszikus filozófiai kérdéseket feszegető előadás
Alapvető kérdések kerülnek terítékre, mint „Ki vagy mi tekint le ránk? Vajon van-e felsőbb erő vagy teljesen egyedül vagyunk a világban? Létezésünk a földi létre korlátozódik csupán?”
A Wajdi Mouawad, libanoni író „The Sun nor the Death” című műve alapján készült előadásban megtalálhatóak a görög mitológia alakjai és a jelenkor figurái is, akik a különböző történelmi korokon keresztül cikázva keresik a boldogságot, a reményt.
Mindeközben a rombolás – újjászületés körforgásának szimbólumain keresztül szembesülnek az élet körforgásával és annak gyönyörűségéivel.
Természetesen a műnek nem feladata, hogy a felmerült kérdéseket megválaszolja, sokkal fontosabb, hogy elvezessen mindenkit saját válaszaihoz.
Finálé
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki
 
Kapcsolódó cikk
Arra hivatkozik az új kancellár és az egyik rektorhelyettes, hogy ekkor végzik majd el az...