''Ki tudja kézzel hajszálvékonyra vágni? Olyan átlátszó finomra, hogy a madár át akarjon repülni rajta?'' Most először rendezték meg a Magyar Sonkaszeletelő Versenyt.
A kötözött sonka nem sonka, Spanyolországban pedig úgy kell vele bánni, mint egy szeretővel. A sonka és a sonkaevő között olyan a kapcsolat, mint a bika és a matador közt. Vinkó József főszervező, a Magyar Konyha főszerkesztője nyilatkozik.
A zsűri készül.
Az olasz és spanyol sonkagurukból álló zsűri elnöke a látszólag laikus Marton Éva operaénekesnő volt. Csak látszólag: kemények kézben tartotta az eseményeket és nagyon komolyan vette a feladatot.
Céleszköz.
A versenyzők: Bíró Lajos, a Bock Bisztró séfje, Árpás László Etyekről (Sonkamesternek hívatja magát), Takács Lajos, az Olimpia Étterem séfje, Gódor András a Fény utcai piacról (közismertebb nevén: Sonkás), Veégh Attila (Húspatika) és Sarlós Péter (a.k.a. Fűszeres)
Sarlós Péternek nem jött össze a hosszúsági verseny: márványos a sonkája, nincs mit tenni.
A ''ki tud hosszabb szeletet vágni egy sonkából?'' című versenyszámban elég gyorsan elhullott mindenki, kivéve Gódor Andrást...
...és Árpás Lászlót. Neki sajnos elszakadt a sonkája, így alig egy méter hosszú lett a szelet...
...Gódor azonban összehozott egy 233 centis szeletet.
A háromfordulós verseny nyertese, Árpás László, és nyereménye, a 438-as magnalica.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki