Huszonhét halálos áldozata van a newtowni általános iskolában lezajlott lövöldözésnek. Saját szüleivel és testvérével is végzett az ámokfutó.
Nem volt bűntársa a mészárlás feltételezett tettesének, nem volt büntetett előéletű, bátyja szerint személyiségzavarokkal küzdött; egyik osztálytársa pedig zárkózottnak és rendkívül okosnak írta le a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva.
Az áldozatok többsége 5 és 10 év közötti gyerek. Általános iskolában még nem volt ilyen vérengzés az Egyesült Államok történetében.
Értesülések szerint egy húszéves, Adam Lanza nevű férfi oltotta ki 27 ember, köztűk 20 kisgyerek életét az általános iskolában.
A lövöldözés helyi idő szerint péntek reggel zajlott le Newtown kisváros Sandy Hook nevű általános iskolájában. A merénylő legalább száz lövést adott le.
A New Yorktól mintegy száz kilométerre északkeletre fekvő kisvárost a lakosok "Amerikai legbiztonságosabb helyének" tartották.
A hatóságok körzet többi iskoláját is azonnal bezárták elővigyázatosságból, mert olyan híresztelés terjedt el, hogy ketten lövöldöztek.
Obamát sokkolta a gyerekek tragédiája.
Barack Obama négynapos nemzeti gyászt rendelt el a tragédia miatt.
Az Egyesült Államokban az eddigi legsúlyosabb iskolai ámokfutás 2007-ben volt egy virginiai műszaki egyetemen, akkor 32 személy halt meg.
Legutóbb áprilisban volt hasonló eset az Egyesült Államokban. Vérfürdőt rendezett az oaklandi Oikos Egyetem eltávolított hallgatója, mert kigúnyolták rossz angolsága miatt.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki
 
Kapcsolódó cikk
Megnéztük, hogy az olyan népszerű filmek, mint a Zorro, a Trónok harca vagy éppen a...