Kerényi Imre a Hősök, királyok, szentek című, történelmi festményeket felsorakoztató kiállítás megnyitójának estéjén a Nemzeti Galériában.
Civil szervezetek és demokratikus ellenzéki pártok demonstráltak január 2-án. A megmozdulást az alaptörvény hatályba lépése alkalmából rendezett operaházi gála alatt tartottak Lesz még Magyar Köztársaság címmel az Andrássy úton.
Civilek és a közmédia munkatársainak éhségsztrájkja az MTVA Kunigunda utcai épülete előtt.
Tizennégy év után február 2-án tért vissza a köztévé képernyőjére Fábry Sándor.
Schmuck Andor, a Tisztelet Társasága vezetője idősek számára felállított elektromosmotor-töltőállomást ad át az intézmény irodájában.
Novák Előd, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő egy uniós zászlót éget pártja Tagok legyünk vagy szabadok? elnevezésű tüntetésén Budapesten, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete előtt.
Résztvevő a Békemenet Magyarországért címmel meghirdetett kormánypárti demonstráción januárban
Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke meglátogatta a miskolci Avas lakótelepet és több éjszakát el egy családnál.
Thomas Mann: A varázshegy című színművének utolsó jelenete. A darabot január 27-től négy napon keresztül mutatták be még Márta István igazgatósága alatt  az Új Színházban, Szikora János rendezésében.
Márta István, 1994-től az Új Színház zenei vezetője, 1998-2012 között igzagatója. Idén váltották le, utódja: Dörner György.
A Malév igazgatósága a kár minimalizálása érdekében elrendelte a magyar nemzeti légitársaság üzemszerű működésének beszüntetését. A döntés értelmében február 3-án 06:00 órától, 66 évnyi csaknem folyamatos működés után nem szálltak fel Malév repülőgépek.
Zajlik a jég a Dunán, a páncél még nem egybefüggő, de már többméteres tömböket is lehet látni a fővárosban. Bevetették az ország legnagyobb jégtörő hajóját is, a Széchenyit. A Duna utoljára 30 éve fagyott be Magyarországon.
Az 1911-ben épült Dózsa György úti, hajléktalanoknak szánt Népszálló. A XIII. kerületi épületben 73 ágy várja a fekvőbeteg-ellátásra szoruló pácienseket. Évente összesen 300 esettel foglalkoznak.
Hallgatói Hálózat  (HaHa) demonstrációja az ELTE-TTK lágymányosi kampuszánál februárban. A hallgatók és középiskolások a Műszaki Egyetem érintésével  átvonultak a Fővám térre.
Balogh Róbert látássérült roma fiatal, a Cigány Paradicsom online rádióadó vezetője a Vakok Intézetében található szobájában.
1848-49-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulója alkalmából rendezett ünnepség magyar és lengyel résztvevői a Nemzeti Múzeumtól sétálnak át a Dísztérre.
Orbán Viktor miniszterelnök megtartja beszédét a Kossuth Lajos téri díszünnepségen, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 164. évfordulóján.
Az alternatív köztársasági elnökké választott Pityinger László (Dopeman) rapper az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (Milla) tüntetésén.
Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke a párt rendezvényén a Deák téren 2012 március 15-én. Szegedi, zsidó származása miatt azóta kivált a pártból és áttért a zsidó hitre.
Ifjú gárdista készül beszédére a Hősök terén. A Magyar Nemzeti Gárda tagjai féltérdre ereszkedve tettek esküt a fővárosi Hősök terén, ahol avatással egybekötött megemlékezést tartottak.
Schmuck Andor és a Tisztelet Társasága több száz nyugdíjast látott vendégül a városligeti sörsátorban. A szépkorúakat közös tornával, revüműsorral és celebzsűrivel várták.
Schmitt Pál köztársasági elnök az Országházban, lemondása után útban az elnöki iroda felé Orbán Viktor miniszterelnökkel. Schmitt Pált plágizált doktorija megszerzése érdekében.
A Terrorelhárítási Központ (TEK) készültségi szolgálatának munkatársai vezetik azt a férfit az utcán, a Fejér megyei Kulcson, aki a gyanú szerint négy családtagját megölte, hármat pedig megsebesített a település egyik családi házában.
A világörökség részeként számon tartott Hollókőn húsvétkor felelevenítik a palóc népszokásokat.
Résztvevő az Élet menetén.
Ángyán József 2010–2012 között a második Orbán-kormányban a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára interjú közben a parlamentben.
Munkáspárt szimpatizánsai vonulnak az Andrássy úton a párt május elsejei majálisa és felvonása alkalmával.
Beatrice koncert a Tabánban május elsején.
Áder János és családja távozik az ülésteremből 11 óra előtt, a képviselők titkos szavazással voksolhattak 11:20 percig az új köztársasági elnök mellett illetve ellene. Áder Jánost aznap megszavazták Magyarország köztársasági elnökévé.
Figyelemfelhívó demonstráció keretében jelképesen elfoglalta az Országgyűlés épületét a Magyar Cigányok Országos Pártja májusban.
Az Aranyos család kilakoltatása a IX. kerületi Drégely utca 18. szám alatt lévő lakásukból, miután közüzemi számlatartozást halmoztak fel.
Lázár János az ellene tüntetők fütyülését hallgatja Hódmezővásárhelyen.
Nemzeti radikális és szélsőjobboldali szervezetek emlékeznek a trianoni szerződés évfordulóján, a Nemzeti Összetartozás Napján a Hatvannégy vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezésében
Több száz taxis bénította meg Budapest közlekedését fix tarifákat követelve maguknak.
Szigeti Zoltán, Pődör Gyula, Méreg János és Halász Gábor enyingi polgármesterjelöltek az alsótekeresi csomagoló üzemben. Időközi polgármester választást tartottak a hétezer lakosú Enyingen az előző polgármester halála miatt.
Borünnep Dorogon. Fiatal punk fiú kullog el a rendezvényről.
Ingyenjeggyel várta a félmeztelenül érkező látogatókat a VAM Design Center: aki levetkőzött, már mehetett is be a nagy sikerű Bodies kiállításra.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki