Tűzoltók dolgoznak a XI. kerületi Bartók Béla úton, amelynek nagy részét elárasztotta a víz a közeli Orlay utcában történt csőtörés miatt. A víz elöntötte a Szent Gellért tér és a Bartók Béla út találkozásának egy részét és onnan ömlött át a Budafoki útra, sőt a 4-es metró építkezési területére is befolyt.
A melegfelvonulásként emlegetett 17. Budapest Pride LMBTQ-piknik és felvonulás a Városligettől az Andrássy úton át az Alkotmány utcáig zajlott, két-háromezer szimpatizáns és kétezer rendőr részvételével.
A Terrorelhárítási Központ (TEK) nyomozói vezetőszáron kísérik Portik Tamást, az 1990-es évek olajmaffia-botrányainak egyik kulcsszereplőjét a Nemzeti Nyomozó Irodába (NNI). Portik Tamás egy időben a körözött magyarok listáján a legkeresettebbnek számított. Ő volt az olajügyekben játszott állítólagos központi szerepe miatt elhíresült Energol Rt. egyik igazgatója.
Konténer rendőrörsöt adtak át a nyolcadik kerület (Józsefváros) Diószeghy Sámuel és Korányi Sándor utca sarkán júliusban.
Gyertyagyújtással emlékeznek civil és jogvédő szervezetek aktivistái a július 11-én meggyilkolt pécsi rendőrségi pszichológusra, Bándy Katára a budapesti Szent István-bazilika előtt lévő téren.
Megvannak a felvételi ponthatárok. A Margit-szigeten, a Pont Ott Partin zuhogó esőben várták sorsukat a diákok. Idén mintegy 110 ezer diák jelentkezett főiskolákra, egyetemekre, ötödével kevesebben, mint tavaly.
Világszerte augusztus 2-a a roma holokauszt emléknapja. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Öregfiúk csapata és a Fővárosi Cigány Önkormányzat játékosai közösen rendezett sporteseménnyel fejezték ki szolidaritásukat az áldozatok emlékére.
2012 augusztus 5-13 között rendezték meg a 20. jubileumi Sziget Fesztivált Budapesten a Hajógyári Szigeten. A fesztiválnak minden évben több, mint 300.0000 látogatója van, a vendégek nagyrésze külföldről érkezik.
Bungee Jumper Budapest felett a 20. Sziget fesztiválon Budapesten.
A Stone Roses zenekar közönsége a Sziget fesztiválon.
A fesztiválozók által hátrahagyott szeméttenger a Hajógyári szigeten a Sziget Fesztivált követő napokban. Rengeteg a rakodó- és szétszerelő munkás, valamint közel annyi saját szakállára gyűjtögető kincsvadász gubis is. A Sziget Iroda hivatalos információi szerint a bontási, takarítási, illetve helyreállítási munkálatok még több hetet, a környezet rehabilitációja pedig még hónapokat vesz igénybe.
''Baltás kormány'' és ''Gyilkos'' feliratú táblákat emelnek fel az Igazságügyi Minisztérium épülete előtt előtt, 2012. szeptember 2-án. A DK szimpatizánsai tiltakoznak, amiért a kormány kiadta Azerbajdzsánnak az örmény katonatársát meggyilkoló, életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Ramil Safarovot, aki hazájában kegyelmet kapott.
Tarlós István Budapest főpolgármestere jegyet lyukaszt az első Alstom-metrószerelvényen, amely az Örs vezér téri végállomásról indult a Déli pályaudvar felé.
Éhségsztrájkkal tiltakozik a volt kormányfő az előzetes választási regisztráció bevezetése ellen az Országház épülete előtt. Gyurcsány Ferencen kívül 168 órán át tiltakozik Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció párt ügyvezető alelnöke is.
Gyurcsány Ferenc egy héttel később a 168 órán át tartó éhségsztrájk után.
Tarlós István főpolgármester meglátogatja a Fővárosi Hulladékhasznósító Művet.
Megnyitott Közép-Európa legmodernebb tehenészete. A tulajdonos Bóly Zrt. Csányi Sándor OTP-vezér cégcsoportja, a Bonafarm Zrt. része.
A Jobbik által szervezett demonstráción négy-ötszáz szimpatizáns gyűlt össze a miskolci Avasi lakótelepen szerda délután; az ellenzéki párt a rossz szociális viszonyokra, a munkanélküliségre, a közbiztonság romlására szándékszik felhívni a figyelmet.
Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Egyesület vezetője, volt miniszterelnök az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) ünnepi demonstrációján, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél 2012. október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján.
 A Demokratikus Koalíció (DK) szimpatizánsai 2012. október 23-án a budapesti Egyetem téren.
A Békemenet résztvevői transzparensekkel haladnak a Széna térről a Kossuth téri állami ünnepségre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján
Résztvevő az Október 23-i ünnepségeken, Budapesten.
Az Ózd mellett élő Horváthné Kiss Erika egy hétig éhségsztrájkolt a város polgármesteri hivatala előtt 2012 telén, miután egy behajtó cég elkezdte levonni segélyéből korábbi tartozását.
Szita Bence emlékére gyújtottak gyertyát a budapesti Hősök terén. A Kaposváron eltűnt Szita Bence holttestét a rendőrség a Kaposvári Egyetem mögött lévő erdős területen találta meg.
Komár László énekest 2012. november 6-án temették el az Új Köztemetőben. A szertartáson részt vett a család, a barátok (köztük sok híresség) és több száz rajongó.
Az MTVA újra forgatja a Himnuszt. A 3-4-5-6. osztályos tanulóknak délután fél kettőtől kellett szobrozniuk a Széchényi téren. Az új éjszakai slágert egyébként Zilahy Tamás, az MTVA főrendezője jegyzi, aki személyesen instruálta az ezer gyereket a Lánchíd pesti hídfőjénél.
Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes képviselőkkel beszélget a parlament plenáris ülésén miután a HVG.hu plágiumgyanúval illette.
Tömegoszlatási gyakorlat svájci, német és magyar katonák részvételével a pristinai Slim Lines KFOR táborban.
Játékosztály a Tesco hipermarketlánc Fogarasi úti áruházában 2012. november 24-én, az 50 százalékos akció idején.
8. kerületi életkép.
Vidnyánszky Attila, a debreceni Csokonai Színház igazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) elnöke az MTT tizedik közgyűlésén a Magyar Állami Operaházban 2012. november 28-án. Vidnyányszky Attila 2013. július 1-től a Nemzeti Színház új igazgatója.
Sosem látott összefogást eredményezett Gyöngyösi Márton zsidóellenes parlamenti megnyilvánulása.Több tízezer ember tüntetett a nácizmus ellen a budapesti Kossuth téren.
Úgynevezett Tango "szimulált" riasztás keretében emelték a levegőbe a készültségi JAS39EBSHU vadászgépeket a kecskeméti légibázison a sajtó számára tartott szakmai rendezvényen.
A Magyar Tudományos Akadémia előtt több száz diák tüntetett a kormány oktatással kapcsolatos megszorításai és a röghöz kötés ellen. Az év utolsó hetében egyetemeket, hidakat, de volt olyan, hogy a Parlament előtti teret is elfoglalták a diákok.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki