Mintaváros? Szociális gettó? Kelet-közép-európai Lila akác köz a puszta közepén? Bejártuk az ócsai adósparkot.
A készülő település házacskái nagyjából ugyanolyanok, bár akad köztük kicsit kisebb és kicsit nagyobb is.
Van, amelyikből még kikandikál a tégla, de néhányat már bevakoltak.
A szociális lakópark házaira pályázni lehet. Olyanok jelentkezhetnek, akiknek elvitte a bank a házát, vagy már kiírták rá azt úgynevezett ''kényszerértékesítést''
Összesen nyolcvan család lakik majd az ócsai, úgynevezett ''mintavárosban''
A házfalak szigetelése fehér és rózsaszín, azt koronázza vörösesbarna tető.
A pályázó családokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szociális munkásai látogatják meg, ők írnak róluk környezettanulmányt.
Aztán jön egy ötfős bizottság, amely eldönti, ki élhet majd a lakóparkban.
A telep épületeit – melyek négyzetméterenként 300 ezer forintba kerültek – nem vehetik meg a leendő lakók, bérelni lehet azokat.
A havidíj az első évben: 16 800, 19 500, illetve 21 100 forint lesz, attól függ, mekkora a ház.
Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke (b3), Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára (b4), Bukodi Károly polgármester (j2) és Csillag Tamás, a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. vezérigazgatója (j1)sajtótájékoztatót tart az ócsai szociális családiház-építési program építkezésén.
Hellebrandt Ferenc, a VeszprémBer Zrt. vezérigazgatója és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára megnéznek egy házat.
Az ócsai szociális lakóparkba január 15-től lehet jelentkezni, a szerencsések várhatóan már tavasszal beköltözhetnek ''mintaházaikba''
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki