Paul Hanselnek képe, amely a 2012. év sajtófotója díját, valamint a hírkép egyedi kategóriájának első díját nyerte el a World Press Photo nemzetközi sajtófotóversenyen 2013. február 15-én. A felvételen két gyermek holttestét viszik férfiak, akik a palesztin lakosságú Gázai övezet ellen indított izraeli hadművelet hetedik napján vesztették életüket.
Emin Özmen török fotóriporter képe, amely a hírkép egyedi kategóriájának második díját nyerte el. A felvételen lázadók vallatják a kormányerők egyik informátorát Szíria második legnagyobb városában, Aleppóban.
Egy kép Fabio Bucciarelli sorozatából, amely a képriport kategóriájának második díját nyerte el. A felvételen a Szabad Szíriai Hadsereg nevű felkelőszervezet egyik katonája harcol a kormányerőkkel Szíriai második legnagyobb városában, Aleppóban.
Rodrigo Abd képe, amely az általános hírek egyedi kategóriájának első díját nyerte el. A felvételen egy Aida nevű sebesült nő siratja férjét és két gyermekét, miután a szíriai kormányerők lebombázták a házát Idlibben.
Egy kép Daniel Berehulak sorozatából, amely az általános képriport kategóriájának harmadik díját nyerte el. A felvételen a 2011. március 11-i, a Richter-skála szerinti 9-es erősségű földrengés kiváltotta szökőárban gyökerestül kitépett fa látható a természeti katasztrófában letarolt város, Rikuzentakata partjainál, egy évvel a pusztítás után.
Vej Szeng Csen képe, amely a sport egyedi kategóriájának első díját nyerte el. A felvételen egy férfi versenyez két bikával az indonéziai Batu Sangkarban rendezett aratási ünnepségen.
Egy kép Szergej Ilnyickij sorozatából, amely a sport sorozat kategóriájának második díját nyerte el. A felvételen az egyiptomi Alaaeldin Abouelkassem (felül) és a német Peter Joppich küzd a 2012-es londoni nyári olimpia férfi tőr csapatversenyének nyolcaddöntőjében.
Egy kép Jan Grarup sorozatából, amely a sport képriport kategóriájának első díját nyerte el. A felvételen a szomáliai kosárlabda-szövetség által felbérelt katona őrködik az egyik meccsük ideje alatt Mogadishuban.
Micah Albert képe, amely a napjaink kérdései egyedi kategóriájának első díját nyerte el. A felvételen egy nő egy magazint néz Kenya fővárosa, Nairobi egyik szeméttelepén.
Egy kép Maika Elan sorozatából, amely a napjaink kérdései sorozat kategóriájának első díját nyerte el. A felvételen két vietnámi diáklány (élettársak) nézi a televíziót az iskola után Da Nangban.
Soren Bidstrup képe, amely a mindennapi élet egyedi kategóriájának második díját nyerte el. A felvételen egy anya látható két gyermekével kora reggel egy nyári táborban, az olaszországi Jesolóban.
Fausto Podavini olasz fotóriporter képe, amely a mindennapi élet sorozat kategóriájának első díját nyerte el. A felvételen egy Mirella nevű idős hölgy mosdatja szellemileg fogyatékos férjét, Luigit..
Ananda van der Pluijm holland fotóriporter képe, amely a portrésorozat kategória harmadik díját nyerte el. A felvételen a fotós féltestvére, a 18 éves Martin látható, aki miután tíz évig élt együtt édesapjával, két éve odaköltözzött az édesanyjához a hollandiai Tilburgba. Martinnak nincs se érettségije, se állása.
Ilona Szwarc lengyel fotóriporter képe, amely a portré egyedi kategóriájának harmadik díját nyerte el. A felvételen egy lány áll egy egyedileg alakítható külsejű babával egy, az elődeit ábrázoló fénykép előtt Bostonban.
Stefen Chow malajziai fotóriporter képe, amely a portré egyedi kategóriájának második díját nyerte el. A felvételen Aj Vej-vej kínai aktivista-művész Pekingben.
Egy kép Stephan Vanfleteren belga fotóriporter sorozatából, amely a portrésorozat kategória első díját nyerte el. A felvételen a 30 éves Makone Soumaoro látható egy nagyméretű tumorral a torkában Guinea fővárosában, Conakryban.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki