Egy, a Vatikánban álló, saját, zárt kerttel ellátott rezidenciára költözik a távozó pápa. XVI. Benedek nyugdíjasként egy kétemeletes, teraszos téglaépületben lakik majd, amely eddig nyolc különböző nemzetiségű, négy rend valamelyikéhez tartozó apáca otthona volt, akik imádságaikkal segítették a pápa munkáját.
A Mater Ecclesiae kolostorban ötéves időszakonként követték egymást a klarisszák, a karmeliták, a bencések és a vizitációs rendiek.
Az épület több szimbolikus jellemzővel is bír: el van szigetelve a világ többi részétől, mégis akadálytalan a kilátás belőle a külvilágra.
A Szent Péter bazilika egészen közeli kupolája impozáns látvány onnan, de kilátni a római háztetőkre, egészen a Pincio-dombig, ahol a Villa Medici sziluettje és a Villa Borghese alapozása is látható.
Ez a kerttel körülvett béke szigete lesz XVI. Benedek, a magántitkára és a szolgálatát ellátó laikusok otthona, amikor visszatér majd Castel Gandolfóból, a pápák nyári rezidenciájából, ahová február 28-ai lemondása után utazik.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki