Szíriai menekültek a szíriai-török határon a délkelet-törökországi Sanliurfában. Az Iszlám Állam dzsihadista fegyvereseinek előrenyomulása miatt az utóbbi néhány napban mintegy 138 ezer szíriai kurd menekült át a szomszédos Törökország területére Észak-Szíriából.
A multiexpozíciós felvételen a fehérorosz Arina Csaropa labdagyakorlatot mutat be a ritmikus gimnasztika világbajnokság egyéni selejtezőjében a törökországi Izmirben.
A kígyóasszony becenevű manöken, Manuella népszerűsíti a sört a 181. müncheni sörfesztiválon, az Oktoberfesten Münchenben. A világ legnagyobb sörünnepét szeptember 20. és október 5. között rendezik a bajor városban.
Kerékpárosok gyülekeznek a Jászai Mari téren a Legyen bringázható a Nagykörút, együtt közlekedünk, találjunk közösen megoldást! mottóval, a Critical Mass által szervezett demonstráción, amelynek során a biciklisták végighajtanak a Nagykörúton.
Az indítóállásra helyezett Szojuz TMA-14M űrhajó és hordozórakétája a bajkonuri űrközpontban. Szeptember 26-án bocsájtották fel az űrhajót, amellyen egy amerikai és két orosz űrhajós utazott a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomásra.
Egy szarvasbika a Hessen tartományban fekvő Hanau város szarvasparkjában.
Érdeklődők a World Press Photo utazó kiállításának megnyitóján a Néprajzi Múzeumban.
Ram Singh Chauhan mutatja tizennyolc méter hosszú bajszát.
Ortodox zsidók imádkoznak a zsidó újév, a ros hásáná alkalmából tartott taslich elnevezésű szertartáson Budapesten, a Lánchíd pesti hídfőjénél. A szertartáson a vallásos zsidók jelképesen a folyóba vetik vétkeiket.
Szénnel megrakott csillét tol ki a felszínre egy bányász az iráni Mazarandan tartománybeli Zirab város közelében lévő szénbányából.
Sztankay István színművész búcsúztatása görög katolikus szertartás szerint a Farkasréti temetőben.
Hegymászók távoznak a Japán középső részén lévő, Nagano és Gifu prefektúrák határán elterülő Ontake-hegyről, amely sűrű füstöt és vulkáni hamut kibocsátva vulkáni tevékenységbe kezdett. A kitörés következtében legkevesebb nyolc ember megsérült, valamint módosítani kellett a légi útvonalakat, hogy a repülőgépek elkerülhessék a vulkán felett gomolygó hamufelhőt.
Artur Mas katalán elnök támogatói ünnepelnek Barcelonában, miután Mas aláírta az elnöki rendeletet, amelynek értelmében november 9-én Katalónia tartomány elszakadásáról népszavazást tartanak az autonóm közösségben. A spanyol kormány alkotmányellenesnek tartja a referendumot.
A brit Sara Simmons hajt az egyesfogathajtó-világbajnokság maratonhajtás versenyszámában Izsákon.
A Város Mindenkié csoport szervezésében megrendezett 4. Üres Lakások Menetének résztvevői a VII. kerületi Akácfa utcában. A menet szervezői a felelős lakáspolitikáért és az üres lakások hasznosításáért demonstráltak.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki