Darvak repülnek a lemenő nap korongja előtt a németországi Straussfurtban 2014. november 1-jén.
Tíz ezer ember vonul át az Erzsébet hídon a kormány által tervezett internetadó elleni tüntetésen Budapesten Október 28-án pénteken, magasba emelve telefonjaikat tiltakozásuk jeléül.
Egy pro-demokratikus tiltakozó telefonnal rögzíti ahogy a tiltakozók fényekkel integetnek a központi kormányzati irodák előtt Hongkongban Október 28-án. Egy hónappal ezelőtt kezdődtek az azóta állandósult tömeges utcai demonstrációk Hongkongban.
Hindu hívő ima előtt a Chhat fesztiválon a Yamuna folyónál Újdelhiben Október 28-án.
Sírokat festenek egy Fülöp-szigeteki temetőben Manila-ban Október 30-án, egy nappal megelőzve a hagyományos Halottak napját. Milliók látgatják az egész Fülöp-szigeteken ilyenkor a temetőket, hogy tiszteletüket tegyék a halottak előtt. Ezekben a napokban a hagyományos katolikus vallási szertartások egyesítik az országot.
Indonéz ház hever romokban a Mount Sinabung vulkán kitörése következtében az elhagyott Sukameriah faluban Indonéziában Október 29-én. Az indonéz elnök, Joko Widodo rendelete nyomána a hatóságok kitelepítették a lakosokat a vulkán veszélyes zónából.
Katona képzésen a hóban, Heihe táborban, az észak-kínai Heilongjiang tartományban.
Dilma Rousseff brazil elnök támogatói ünnepelnek Sao Paulóban 2014. október 26-án, miután Rousseff megnyerte a brazil elnökválasztás második fordulóját.
Özönvízszerű esőzések Buenos Aires-ben. Nagy viharok és erős szelek okoztak károkat az argentin Buenos Aires tartományban Október utolsó hetében. Szerencsére az időjárásnak nincsenek áldozatai.
Palesztin tiltakozó védi az arcát az égő gumiabroncsok tüze elől, a palesztin föld Izrael általi kisajátítása ellen tiltakozó tüntetés során a megszállt Ciszjordániában Október 26-án.
Egy idős nő sétál a módosított amerikai dollárt ábrázoló graffiti előtt Athénban Október 25-én. Mintegy 25 bank bukott meg az Európai Központi Bank által végzett az egészségügyi ellenőrzésen.
Kurd gyermek és nő ül egy sátor előtt Október 26-án a Rojava menekülttáborban a szíriai ostromlott város, Kobane közelében.
Iraki kurd harcosok, azaz pesmergák indulnak a török-szíriai határ török oldalán fekvő Surucból a szíriai oldalon fekvő Kobani kurd városba 2014. október 31-én. Az irakiak az Iszlám Állam szélsőséges iszlamista szervezet által szeptember közepe óta ostromlott Kobanit védő kurd harcosok megsegítésére mennek.
Idős hölgy nagyítóval olvassa a szavazólapot, miközben mozgóurába szavaz az ukrán rendkívüli parlamenti választásokon, otthon Gornostaypol faluban Október 28-án.
Mamutot szállítanak az orosz Földrajzi Unió kiállítására Moszkva központjában Október 28-án. A mamut körülbelül 38.000 éves és Yakutiában, a Laptev tenger mélyén találták meg, megtalálói a Yuka nevet adták neki.
Hozzátartozók mécsest gyújtanak a Szemem Fénye, a Beteg Gyermekekért Alapítvány által szervezett eseményen, a pécsi köztemetőben 2014. november 1-én, ahol ezer papírmadarat, darut tűztek le a résztvevők.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki