Nik Wallenda amerikai kötéltáncos biztosítókötél nélkül kel át egy emelkedő kábelen a Marina Towers ikertornyainak egyikéről egy felhőkarcolóra Chicagóban. Wallenda később bekötött szemmel átkelt a két ikertorony között is. A 35 éves Wallenda két Guinness-rekordot döntött meg.
Mobiltelefonnal készített felvétel a lyukas felhő nevű jelenségről a Melbourne-től mintegy 130 km-re, délkeletre fekvő Wonthaggi felett. Ez a ritka jelenség akkor fordul elő, amikor a lyuk kialakulása előtt a felhőben a hőmérséklet a fagypont alá esik, de nincs elegendő szilárd részecske ahhoz, hogy jég alakuljon ki. Amikor viszont a felhőnek ez a része elkezd megfagyni, a képződményben lévő jégcseppek a földfelszín felé kezdenek esni és ennek hatására a felhőben lyuk keletkezik.
Jim Carrey amerikai színész egy jármű mellett a Dumb és Dumber kettyó (Dumb And Dumber To) című filmje bemutatóján Los Angelesben.
Egy nő megy őszi színekben pompázó fák alatt egy stuttgarti parkban.
Rosa, a négyéves nőstény szibériai tigris (Panthera tigris altaica) a Debreceni Állat- és Növénykertben. A tigris egy dél-angliai állatkertből érkezett Debrecenbe egy nemzetközi fajmentő program részeként.
A kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárokkal vívott harcokban 2014. augusztus 23. és október 10. között elesett ukrán katonák képeinek tablója Kijevben.
Vonatbaleset helyszíne egy algíri pályaudvar területén, miután kisiklott egy személyvonat. A balesetben egy ember életét vesztette, hatvanöten megsérültek.
Montevideo, 2014. november 6.
2014. november 6-án közreadott kép José Mujica uruguayi elnökről és 1987-es Volkswagen Bogaráról montevideói otthonában. A világ legszerényebb körülmények között élő államfőjének 2014. november 6-i közleménye szerint egy arab sejk egymillió dolláros ajánlatot tett a Bogarára. A 79 éves elnök nyilatkozata szerint, amennyiben elfogadja az ajánlatot, az autójáért kapott összeget a kormány Plan Juntos nevű otthonteremtési programjának adományozza.
Zuhogó esőben megy egy nő a római Colosseum előtt. A rendkívül esős időjárás miatt a város vezetése otthonmaradásra szólította fel a lakosságot, az iskolákat pedig egész nap zárva tartják.
Fehér búrás lámpasor húzódik az egykor Berlint kettéosztó fal vonalán, a háttérben a Kvadriga, a Brandenburgi kaput díszítő négylovas diadalszekér a német fővárosban. A lámpasort Fényhatár címmel állították fel a berlini fal leomlásának november 9-én esedékes 25. évfordulója alkalmából.
Egy résztvevő tartja kezében libáját a Márton-napi ludasságok nevű rendezvény libaszépségversenyén, a Hajdúböszörményi Tájházak udvarán.
A Hungarocon országos sci-fi találkozó immár 33 éve a magyar sci-fi kedvelők állandó éves találkozóhelye és seregszemléje. A 34. Hungarocon az Sfportal és az Avana Egyesület együttműködésének eredményeképpen Budapesten, a Ferencvárosi Művelődési Központban került megrendezésre.
Résztvevők a hatodik alkalommal megrendezett hongkongi melegfelvonuláson.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki