Az I. világháborúban elhunyt brit és gyarmati katonák emlékére az áldozatok számával megegyező, 888 246 darab, kerámiából készült vörös pipaccsal borították be a londoni erődöt, a Towert körülölelő várárkot, az I. világháború harci cselekményeit lezáró tűzszünet évfordulója előtti napon.
Böszörményi István szobrászművész tiltakozásul lisztet szór Weöres Sándor szobrára a mű avatásán avatásán Pécsett, a Király utcában. A szobor Kligl Sándor szobrászművész alkotása.
A Szabadság érzete című, Nelson Mandela néhai dél-afrikai elnök emléke előtt tisztelgő szobor a fokvárosi Sea Point tengerparti sétányon. Az óriási, rozsdamentes acélból készített szemüveg, Michael Elion dél-afrikai művész alkotása a Robben-sziget felé néz, amelynek börtönében Mandela évtizedeken át raboskodott az apartheidrendszer idején. A szobor megosztja a közvéleményt, egyeseknek tetszik, mások reklámfogásnak tartják, mert a Ray-Ban cég támogatásával készült.
Köd Somoskőújfalu felett a salgói várból fotózva.
Résztvevők a Szociális Elégedetlenség Napja című tüntetésen, amelyet a Szociális Ágazati Demonstrációs Bizottság szervezett az Emberi Erőforrások Minisztériuma Akadémia utcai épülete elé. A tüntetők a szociális ágazatban dolgozók erkölcsi és anyagi elismeréséért, az ágazati bérrendezésért, valamint a kormányzattal való érdemi párbeszédért demonstráltak.
Ablakmosók leszakadt állványa lóg a One World Trade Center (One Világkereskedelmi Központ) oldalánál. Az 541 méter magas felhőkarcoló üvegfalán dolgozó két ablaktisztító állványának kábelei részben elszakadtak, ezért a két férfi több mint egy órát töltött a 45 fokos szögben megdőlt és a szélben enyhén imbolygó állványon, mielőtt egy kitört üvegablakon át tűzoltók megmentették őket.
Sikeresen landolt a Philae-leszállóegység. A Rosetta űrszondából egy minilaboratóriumot juttatott egy üstökösre. A Philae nevű leszállóegység délelőtt fél tízkor vált le a Rosettáról, és hétórás utazás után sikeresen landolt a Csurjumov-Geraszimenko üstökös felszínén. A Rosetta küldetésének célja az üstökös anyagának tanulmányozása. A leszállóegység megalkotásában magyar kutatók is részt vettek, az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontja és az SGF Kft. mérnökei fejlesztették a leszállóegység hibatoleráns központi vezérlő és adatgyűjtő számítógépét, a Philae „agyát".
Egy összetört BAC Mono típusú együléses sportautó a budai Váralagútban, ahol három autó összeütközött.
Imre Mariann Szív című alkotása a LUDWIG 25 - A kortárs gyűjtemény című kiállítás megnyitóján a megalapításának 25. évfordulóját ünneplő fővárosi Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban (Lumú).
Vízben álló utca Milánóban, miután a heves esőzések miatt a Seveso folyó kilépett medréből és elöntötte a város alacsonyan fekvő részeit.
Gera Zoltán örül góljának csapattársa, Dzsudzsák Balázs mellett a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Magyarország - Finnország találkozón a fővárosi Groupama Arénában.
Léggömbfesztivál Portugáliában.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki