Kaitlin Hawayek és Jean-Luc Baker jégtáncol az amerikai "Grand Prix" műkorcsolya versenye November 29-én.
Az angliai rögbi játékos Brad Barritt (j) és az ausztrál csapat Quade Cooper játékosának (b) egy pillanata az őszi nemzetközi rögbi mérkőzésen Anglia és Ausztrália között Londonban November 29-én. A mérkőzést Anglia nyerte 26-17 eredménnyel.
Modell, Juan Pablo tervező alkotásában a kolumbiai "BioFashion" show bemutatón November 29-én. A "BioFashion" révén a tervek virágokból, élő növények és szerves elemeiből készített alkotások célja, hogy felhívják a figyelmet a természeti erőforrások megőrzése.
Ferenc pápa útban a Hagia Szophia Múzeumba Isztambulban 2014. november 29-én, törökországi látogatásának második napján.
Ónos eső - Lezárták a Dobogókőre vezető utat.
Jég borította a településre érkezőket üdvözlő táblát a Dobogókőre vezető úton 2014. December 2-án. A katasztrófavédelem és a rendőrség lezárta az utat az ónos esőtől kialakult eljegesedés miatt, a településre csak a katasztrófavédelem terepjáróival juthattak fel a helyi lakosok.
Indiai munkások dolgoznak egy pamut feldolgozó és csomagoló gyárban 50 km-re Ahmedabad-hoz Indiában, December 3-án. A pamutfeldoglozó üzemek gazdái tiltakoznak Gujarat állam számos részén, követelve, hogy a központi kormányzat emelje a minimális támogatott árakat (MSP), annak érdekében, hogy felszámolhassák azt a veszteséget amit az éghajlatváltozás és a többi termék árának emelkedése okozott.
Egy nő sétál a pro-demokratikus mozgalom fő tiltakozó helyszínen az Admiralitás kerületében Hong Kong elején December 3-án.
Napernyők készült szobor jelenik meg a pro-demokratikus mozgalom fő tiltakozó helyszínen az Admiralitás kerületében Hong Kong-ban December 4-én. Wong, a Hong Kong-i demokráciapárti mozgalom tizenéves arca, és két másik diák tüntető kezdett éhség sztrájkba December 1-jén, hogy emeljék a tétet az egyik legrosszabb éjszakai erőszakos összecsapás után.
Több ezren tüntettek December 4-én Budapesten a korrupció ellen. A szervezők a  	A Mi országunk! A Mi pénzünk! címmel hírdették meg a kormány tevékenysége ellen tiltakozó békés megmozdulást.
Köd terjed egy mezőgazdasági területen a kora reggeli órákban a pakisztáni Lahore városban December 4-én.
Természeti katasztrófa Izraelben.
Az izraeli környezetvédelmi minisztérium által közreadott légi felvétel több millió liter kőolajról egy természetvédelmi területen Izrael déli részén 2014. december 4-én. A megrepedt vezetékből szivárgó kőolaj egy négyzetkilométernyi területen árasztotta el az Eilattól nagyjából 20 kilométerre található Evrona nemzeti parkot. Az izraeli közszolgálati rádió arról számolt be, hogy bár a környezetvédelmi hatóságoknak mintegy két óra után sikerült megfékezniük a szivárgást, a teljes rehabilitáció hónapokba vagy akár évekbe is telhet.
Decembertől szól a Rács FM börtönrádió. Farkas Péter „Pepe” (rablás), Dobos Péter,  Horváth Márton (felbujtás, elöl), Mucsi Attila (rablás), Medveczki Zsolt „Medve” (fegyveres rablás, elöl) és Juszuf (rablás) (b-j) a december elsején indult Rács FM börtönrádió szerkesztői sorakoznak a Váci Fegyház és Börtönben 2014. december 4-én.  A rádiós szakkör célja, hogy a rabok aktív közreműködésével olyan belső információs fórum jöjjön létre, amely segíti a fegyintézeti életet, valamint a szabadulás utáni visszailleszkedést.
Harza Márk vers-és prózamondó a fogyatékossággal élők számára szervezett ParaSzuperSztár kulturális tehetségkutató döntőjében az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban 2014. december 5-én. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) által szervezett tehetségkutatóra két kategóriában összesen 450-en jelentkeztek előadóművészeti produkciókkal és képzőművészeti alkotásokkal.
Fiatalok az Alma. Minden nap! elnevezésű Guinness-rekordkísérleten Budapesten, a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központja előtt 2014. december 5-én. A résztvevők megdöntötték az almaevés Guinness-rekordját, több mint ezren ettek egyszerre almát az eddigi rekord 840 ember együttes almaevése volt.
Szent Miklósnak öltözött Weixelbaum János, a Traditio Christiana szervezet aktivistája ajándékot oszt Budapesten, a Váci utcában 2014. december 6-án.
Mikulás-sapka Deák Ferenc (j) Batthyány Lajos (k) és Kossuth Lajos szobrán Pécsett 2014. december 6-án. A „Mikulás-sapka kommandó” először 2011-ben helyezett el sapkát a város köztéri szobrain. Akkor a városvezetés eltávolíttatta a sapkákat, azóta viszont a Mikulás-sapkák szobrokra helyezése hagyománnyá vált, idén már a Biokom Nonprofit Kft. segített a magasabb szobrok „felöltöztetésében”.
Halálos áldozatokat jelképezve tiltakoznak tüntetők a New York-i Ötödik sugárút Apple üzletében 2014. december 5-én, amiért egy vádesküdtszék nem emelt vádat egy fegyvertelen fekete férfi, Eric Garner halálát okozó New York-i fehér rendőr ellen. A két alsó felirat jelentése: "Hagyjátok abba szeretteink megölését" és "Nem kapunk levegőt".
Hosszú Katinka, miután aranyérmet nyert a dohai rövidpályás úszó-világbajnokság női 200 méteres vegyesúszásának döntőjében a Hamad uszodaközpontban 2014. december 6-án.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki