Idei első útján halad a karácsonyi fényvillamos Budapesten, a Kossuth Lajos téren.
A müncheni Hellabrunn állatkert egyik jegesmedvéje játszik egy terelőbójával. A jegesmedveikrek, Nela és Nobby ezen a napon ünnepli első születésnapját.
Egy fiú kutat még használható holmik után leégett lakóházak romjai között Malabonban, miután éjjel tűz pusztított a Fülöp-szigeteki fővárostól, Manilától északra fekvő város egyik szegénynegyedében. Az egyelőre ismeretlen okból kiütött tűzben hatan megsérültek és mintegy kétszáz lakóépület vált a lángok martalékává.
Bázisugró mikulás Berlinben
Az M3-as autópálya és az M0-s autóút csomópontja. Megszűnik januártól az M0-s autóút általános díjmentessége. Az NFM közleménye szerint a körgyűrű M5-ös és M4-es (4. sz. főút), valamint M3-as autópálya és 11. sz. főút közötti szakaszai, és a gyorsforgalmi úthálózat M0-s autópályán belüli részei (például M1-es és M7-es bevezető a Budapest táblától) januártól csak matricával használhatók. Az M0-s körgyűrű egyes elemei uniós forrásból épültek vagy újultak meg, ezeken a szakaszokon a díj bevezetését az EU támogatási szabályai nem teszik lehetővé.
Malala Juszufzai pakisztáni gyermekjogvédő a szónoki emelvény mögött integet, miután átvette a Nobel-békedíját Thorbjorn Jaglandtól, a norvég Nobel-bizottság elnökétől Oslóban, a békedíjak átadási ünnepségén. Malala Kailás Szatjárthi indiai gyermekjogvédővel megosztva nyerte el a Nobel-békedíjat.
A szállítmányozó cég munkatársai és Horváth Rudolf, a szeretetszolgálat önkéntese szállít ki egy háztartási gépet a szerbiai Obrenovacban. Kályhát, mosógépet, hűtőszekrényt, tűzhelyet kapott 105 szerb család a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól a Belgrádhoz közeli településen, amelyet a legsúlyosabban érintettek a májusi pusztító árvizek.
A Foglald el a központot! polgári engedetlenségi mozgalmat támogató tüntetők egyike könyvet olvas a hongkongi kormányzó hivatalának közelében. Ezen a napon a közterületeket megtisztító bírósági végrehajtók és a rendőrség megkezdte a barikádok, úttorlaszok és sátrak eltakarítását, valamint a tüntetési zónában tartózkodók őrizetbe vételét.
Megemlékezést tartanak a nankingi mészárlás áldozatainak emlékhelyénél a japán katonák által elkövetett nankingi mészárlás 77. évfordulóján, a kínai Csiangszu tartomány székhelyén, Nankingban. A japán megszállók az 1937. december 13-án kezdődő hat hétben több mint 300 ezer kínai embert gyilkoltak le kínai adatok szerint.
Egy ukrán tüzér töltényhüvelyekkel kelet-ukrajnában, Piskyben.
Szörfös a Nazaré parton, Portugáliában.
Olajjal szennyeződött a  Sela folyó, miután elsüllyedt a Southern Star 7 nevű olajszállító hajó a bangladesi Sunderbans közelében. A hatóságok szerint a szállítmány több mint kétharmada, mintegy 360 ezer liter olaj ömlött a folyóba, és 80 km hosszan teríti be a vízfelszínt.
Táncoló tüntető Isztambulban, miután a rendőrség kiürített egy elhagyott épületet amely az aktivisták szálláshelye volt.
Egy kisfiú ül egy jégből faragott alkotáson a kijevi jégszobor kiállításon.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki