A Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó Terry W. Virts amerikai asztronauta által 2014. december 10-én készített kép a lenyugvó Napról a Mexikói-öböl felett.
Maszájok versenyzők az évente megrendezésre kerülő maszáj olimpián a December 13-án.
Egy szabadon engedett túsz szalad rohamrendőrök felé annak a sydneyi kávéháznak a közelében 2014. december 15-én, ahol iszlamisták túszul ejtettek több embert.
Félpályás útlezárás a Liga Szakszervezetek forgalomlassító demonstrációján Budapesten, a III. kerületi Batthyány utcában 2014. december 15-én. A Liga demonstrációin az ország 62 pontján legalább 1600 gépkocsi lassította a közúti forgalmat reggel 7 és délután 4 óra között. A tiltakozók álláspontja szerint a kormány intézkedései hátrányosan érintik a munkavállalókat.
Nincs hova hátrálnunk! – Demonstráció Budapesten. Résztvevők a Kossuth téren a Szabad oktatást! és az Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok demonstrációján, amelyet Nincs hova hátrálnunk! címmel tartanak Budapesten 2014. december 16-án.
Karácsony a Szentföldön. A Jézus Krisztus szülőhelyét jelző tizennégy ágú ezüstcsillag fölött vet keresztet egy orosz ortodox nő a betlehemi Születés templomának altemplomában 2014. december 16-án. Az altemplom pontosan azon a helyen, abban a barlangban épült, ahol a keresztények hite szerint Jézus megszületett.
Ágyú az egri várban 2014. december 17-én. Az Országgyűlés december 16-án nemzeti emlékhellyé nyilvánította a várat.
Tokaj, a mérgezésből felgyógyult parlagi sas, amelyet műholdas jeladóval szereltek fel, mielőtt szabadon engedték Szabadkígyós határában 2014. december 17-én. A madarat korábban meggyűrűzték a kutatók, így tudni lehet, hogy tavaly Tokaj térségében kelt ki a tojásból, ezért kapta a Tokaj nevet.
Iskolai terrortámadás Pakisztánban. Az előző napi katonaiskolai terrortámadás áldozatait siratja egy civil szervezethez tartozó nő a fővárosban, Iszlámábádban 2014. december 17-én. Tálib terroristák megtámadtak egy hadsereg által működtetett iskolát Pesavarban, és mintegy 150 embert, köztük több mint 130 gyermeket megöltek, több mint 250-et megsebesítettek.
Karácsonyi készülődés Dél-Afrikában. Egy dél-afrikai férfi karácsonyfákat árul egy fokvárosi út mentén 2014. december 18-án. Az országban honos fafajták ágaiból készített és különböző színűre festett karácsonyfák ára, méretüktől függően kb. 7,500 és 14,000 Ft között mozog.
Báránynak és lónak öltözött ablaktisztítók a tokiói Ryumeikan szálloda oldalán 2014. december 19-én. A kínai holdnaptárban az állatövek szerint jelölt 12 esztendő közül 2015. január 31-én véget ér a ló éve és kezdetét veszi a bárányé.
Menekültek a magyar-szerb határon.Ebben az évben drámaian megnőtt a főleg Afganisztánból és Szíriából érkező menekültek száma, akik közül a legtöbben Magyarországon keresztül szeretnének belépni az EU területére.
A Város Mindenkié csoport aktivistái a budapesti Kossuth téren, a Parlament előtt, ahol a csoport tagjai sátrakat állítottak fel 2014. december 19-én. A demonstrálók a hajléktalanság kriminalizálása ellen és a lakhatáshoz való jog törvénybe iktatásáért tüntettek.
Vissza a selyemzsinórt – Devizahitelesek demonstrációja Budapesten, a Kossuth téren 2014. december 19-én.
A Vatikán 25,5 méter magas, 70 éves karácsonyfája a Szent Péter téren 2014. december 19-én.
Rendőrök biztosítják a helyszínt New York Brooklyn nevű negyedében 2014. december 20-án, miután egy fegyveres férfi halálosan megsebesített két rendőrt, majd magával is végzett. Három éve ez az első eset, hogy az amerikai nagyvárosban golyó végzett rendőrökkel.
Klubvilágbajnokság Marokkóban. A spanyol Real Madrid játékosai ünnepelnek a bajnoki trófeával, miután megnyerték a marokkói labdarúgó-klubvilágbajnokságot Marrákesben 2014. december 20-án. A Real a döntőben az argentin San Lorenzót győzte le 2-0-ra.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki