Kim Csang Kon, a dél-koreai rendőrség hegyi mentőinek kapitánya Mikulás-jelmezben mászik a Szöul peremén magasodó Pukhan-hegyen.
A téli napfordulót ünneplik az emberek a Stonehenge-nél, Amesbury közelében.
A díszőrség tagjai a Temesváron kezdődött 1989-es romániai kommunistaellenes forradalom kitörésének 25. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a bukaresti forradalmi emlékműnél.
A NASA Napdinamikai Obszervatórium (Solar Dynamics Observatory) napkutató űrszondája által készített felvételén napkitörések és a kitöréseket kísérő hullámok láthatók.
A Hello Wood építész- és dizájnstúdió ötezer rönkből készült, tizenegy méter magas, négy méter széles karácsonyfája az Erzsébet téren. A Design Terminál és az Ökumenikus Segélyszervezet közös akciója keretében januárban az alkotás elemeit rászorulóknak osztják szét tűzifaként.
Sandra, egy szumátrai orangután üvegfalon keresztül néz egy újságírót a Buenos Aires-i Állatkertben. Egy argentin bíróság úgy határozott, hogy a húsz éve ebben az állatkertben fogságban élő Sandra „nem emberi személy”, és megilletik bizonyos, az embereknek járó alapvető jogok, így a szabadsághoz fűződő jog is. A döntés értelmében a 29 éves orangutánhölgyet szabadon engedik egy természetvédelmi területen.
Sor áll a Rákóczi úton a Blaha Lujza tér felé, ahol a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének szegényélelmezési programját megvalósító Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány munkatársai meleg ételt osztanak.
Mikulás-ruhás önkéntesek a levegőbe dobják sapkájukat, mielőtt karácsonyalkalmából ajándékot osztanak a szegényeknek Szöulban.
Ferenc pápa misét pontifikál a vatikáni Szent Péter-bazilikában karácsony szentestéjén.
Ritka természeti jelenség, köd gomolyog a Balaton felett Fonyódnál.
Erős hóesésben tolja babakocsiját egy nő egy moszkvai parkban. A nagy havazás miatt több mint száz járatot töröltek az orosz főváros három nemzetközi repülőterén.
Karácsonyi strandolók Sydney híres tengerpartján, a Bondi Beachen.
Az áldozatok emlékfalára tesz virágot egy férfi a thaiföldi Phang Nga tartományban fekvő Baan Nam Khemben az Indiai-óceán partvidékén pusztító szökőár tizedik évfordulóján. Thaiföldön több mint nyolcezer, az Indiai-óceán partvidékén összesen legalább 230 ezer ember vesztette életét, amikor a Richter-skála szerinti 9-es erősségű tenger alatti földrengés következtében hatalmas szökőár zúdult Dél- és Délkelet-Ázsia, továbbá Kelet-Afrika partvidékére.
Vásárlók sokasága a londoni Oxford Streeten, a felirat akár 50 százalékos árkedvezményt hirdet december 26-án reggel, amikor megkezdődik a karácsonyi kiárusítás Nagy-Britanniában.
Havat lapátol egy férfi a németországi Wiesbadenben.
Összetört tűzoltóautó a 4-es főúton Monorierdőn, ahol többen megsérültek, amikor két tűzhöz vonuló tűzoltóautó egyike összeütközött egy személyautóval a felüljárón. A baleset következtében a tűzoltóautó a szalagkorlátnak ütközött és azt átszakítva mintegy 8 méter magasságból egy családi ház kertjébe zuhant. A másik tűzoltóautó is a szalagkorlátnak csapódott, a jármű félig lelóg a felüljáróról. A balesetben több tűzoltó megsérült. A személygépkocsiba egy ember beszorult, őt már kiszabadították, és átadták a mentősöknek.
A svájci Simon Ammann a 63. síugró négysáncverseny első, obersdorfi viadalának edzésén.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki