Krisztus szobra a Corcovado hegy tetején Rio de Janeiro-ban Január 3-án.
Látogatók nézelődnek hó szobrok között a 16. Harbin Nemzetközi Jég és hó Fesztiválon Kínában.
Férfiak táncolnak a jeges téli vízben a Tundzha folyóban, a Vízkereszt napján tartott ünnepségen Január 6-án.
Michael Hayboeck síugró edzés közben Ausztriában Január 03-án.
Az Air Force egyes, az amerikai elnökkel Barack Obamával fedélzetén látható a felhők között, a Michigan állambeli Detroitba való érkezés előtt Január 7-én.
Hóesés Isztambulban Január 7-én. A hó nagy része kedden esett Törökországban veszélyessé tette a közúti és légi forgalmat, valamint iskolákat zártak be az időjárás miatt ideiglenesen, a jelentések szerint.
Olasz tűzoltók ellenőrizték az olasz tulajdonú Norman Atlantic kompot kikötötésekor Brindsiri-ben a hajóállomásonc Január 3-án.
Szerdán 11 óra 30 perc tájban két fegyveres támadta meg Párizs 11. kerületében a Charlie Hebdo című szatirikus magazin szerkesztőségének épületét. A felvételen a fegyveresekről elsőként rögzített kép látható.
A terroristák gépfegyverekkel 12 embert megöltek, 11-en megsérültek, a képen sebesülteket mentenek ki az épületből, hogy mielőbb kórházi ellátást kaphassanak.
Lövésnyomok a Charlie Hebdo szerkesztőségének épületén.
Az áldozatok között van a lap négy karikaturistája, köztük a vezetőszerkesztő, továbbá egy közgazdász-szakíró, illetve két rendőr. A felvételen jobbról balra haladva a hetilap Charlie Hebdo helyettes főszerkesztője Bernard Maris és karikaturisták Georges Wolinski, Jean Cabut, aka Cabu, Charb, Tignous és Honore.
Az első, rendőrség által kiadott fénykép a feltételezett elkövetőkről, Said és Sherif Kouachi testvérekről. A támadók a jemeni al-Kaida tagjainak mondták magukat.
A "Je Suis Chrali" - "Én is Charlie vagyok" mondat órákon belül globálisan elterjedt kifejezésévé vált a gyászolóknak, és az áldozatokkal együttérzésüket kifejezőknek.
"Nem az én nevemben" felirattal muszlim férfi táblát tart egy Párizsi megemlékezésen Január 9-én közel a Saint-Etienne mecsethez, Kelet-Franciaországban.
Budapesten is rendeznek megemlékezést szerda este a Francia Intézet előtt.
Párizsban és az ország nagyvárosaiban több megemlékezést tartottak az áldozatokról szerda óta, valamint nagygyűléseket rendeztek a sajtószabadságért és a demokráciáért. Párizs, Január 09.
88 ezer embert mozgosítottak az Észak-Franciaország felé menekült támadók felkutatására.
Csütörtök reggel Párizsban újabb utcai lövöldözés volt, egy rendőrnő később életét vesztette. A francia belügyminiszter bejelentette, hogy nincs összefüggés eközött és a szerdai merénylet közt. Pénteken azonban kiderült, hogy az elkövető ugyanannak a Buttes-Chaumont dzsihadista hálózatnak volt a tagja, mint a Kouachi testvérpár. Párizs, Január 08.
Péntek reggel autólopásról, lövöldözésről és tűzharcról adtak hírt a francia médiában.
A kóser boltban fogva tartott túszok kiszabadítása Párizsban.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki