Az MSZP forgalomlassító demonstrációja és félpályás útlezárása az M9-es autóút fizetőssé tétele miatt a 6-os főút M9-es autóútra vezető szakaszán, Szekszárd közelében.
Cristiano Ronaldo, a spanyol Real Madrid portugál csatára, miután átvette az Aranylabdát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA zürichi Aranylabda-gáláján.
Indiai katonák akrobatikus mutatványokat adnak elő motorkerékpáron az indiai hadsereg napja alkalmából rendezett ünnepségen Újdelhiben.
Sebők Aladár tüzet rak otthonában a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodászon. A településen a szociális tűzifaprogram keretében tizenhárom és fél millió forint értékű fát osztanak ki mintegy hétszáz családnak.
Fellépők megvilágított ruhákban a 2015-ös katari férfi kézilabda-világbajnokság megnyitó ünnepségén a dohai Lusail stadionban.
Pusztavám, 2015. január 16.
Egy bányász a Vértesi Erőmű Márkushegyi Bányaüzemében. Tavaly év végén leállt a kitermelés az ország egyetlen mélyművelésű bányájában. A földalatti bányaterület rekultivációjában, az eszközök kimentésében és a létesítmények bezárásában 2016 közepéig 235 ember vesz részt.
Egy kutya a hóesésben az északnyugat-spanyolországi Montederramóban.
A félig elbontott Sziget Eye óriáskerék a fővárosi Erzsébet téren.
Máglya lángján lovagol keresztül egy férfi San Bartolome de Pinaresben. A Madridtól mintegy 100 kilométerrel nyugatra fekvő, közép-spanyolországi kis faluban hagyományosan tűzlovaglással és tűzugrással tisztelegnek Szent Antalnak, az állatok védőszentjének emléke előtt a szent ünnepének előestéjén. Az ünnepségen több száz lovas vesz részt, hogy a máglyatűz füstjével megtisztítsa és védelemmel lássa el állatát az előtte álló évre.
Virágot szednek az érdeklődők az amszterdami Dam téren, amelyet a tulipánidény hivatalos kezdetének alkalmából tulipánkert díszít. Az idénynyitás alkalmából az emberek ingyen vihetnek haza virágot az alkalmi kertből.
David Dimitri svájci kötéltáncos 40 méteres magasságban 240 méteres távolságot tesz meg két templomtorony között az Európa Kulturális Fővárosa eseménysorozatot megnyitó ünnepségen Pilsenben. A nyugat-csehországi Pilsen a belgiumi Monsszal együtt tölti be 2015-ben Európa kulturális fővárosának szerepét.
A katari Nászer Száleh al-Attijah francia navigátora, Matthieu Baumel vezeti Minijét a dél-amerikai Dakar-rali 9., a chilei Iquique és Calama közötti 451 kilométeres szakaszán, összetettben győztek az autósok mezőnyében.
Charlie Hebdo francia szatirikus hetilapért állnak sorban a vevők egy Párizs újságosnál. A Charlie Hebdónak ez az első száma azóta, hogy két francia dzsihadista terrortámadást hajtott végre a lap párizsi szerkesztősége ellen január 7-én. A fekete betűvel írt sor jelentése: "Minden meg van bocsátva".
Ferenc pápa pápamobilján szabadtéri miséjére érkezik a manilai Rizal Parkba.
Rohamrendőrök terrorellenes akció közben a kelet-belgiumi Verviers-ben. A belga közszolgálati tévé beszámolója szerint a rendőrök ellenőrizni kívántak feltételezett radikálisokat, akik nemrég tértek vissza Szíriából, ahol a muszlim szélsőségesek soraiban harcoltak. Az akcióban két ember életét vesztette, többeket pedig őrizetbe vettek.
Egy hindu szerzetes megmártózik a Gangesz folyó vizében az évenkénti Makar Szankranti hindu ünnepen a kelet-indiai Kalkuttától 130 km-re délre lévő Szagar szigeten.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki