A köztársaság napja alkalmából nemzetiszínű fényekkel megvilágított Cshatrapati Sívádzsi pályaudvar Mumbaiban. A köztársaság napján az alkotmány 1950-es elfogadásáról emlékeznek meg Indiában.
Turisták a New York-i Brooklyn hídon 2. Az amerikai meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki, amely szerint "bénító és akár történelmi" súlyosságú hóvihar érheti el az Egyesült Államok északkeleti partvidékét.A vihar végül elkerülte a várost.
Miroslaw Celka, az auschwitzi koncentrációs tábor egyik túlélője a koncentrációs tábor főkapuja fölötti hírhedt Arbeit macht frei (A munka felszabadít) felirat alatt, az auschwitz-birkenaui láger felszabadításának 70. évfordulóján.
Manökenek Karl Lagerfeld német divattervezőnek a Chanel francia divatház részére készített 2015-ös tavaszi-nyári kollekcióját mutatják be a Párizsi Divathéten.
Egy lakóház golyólyuggatta faláról a libanoni katonák és az iszlamisták összecsapása után a libanoni Tripoliban. A hadsereg és az iszlám szélsőségesek között legalább 20 összecsapás zajlott már le az észak-libanoni kikötővárosban.
Claude Monet francia festő Le Grand Canal című 1908-as alkotását akasztják ki a Sotheby's aukciós ház londoni kiállítótermében. A festményt február 3-án árverezik el, a leütési árát 25-45 millió euró (7,796-14,032 milliárd forint) közé várják.
A tisztségéből távozó Gikasz Harduvelisz megcsókolja utódját, Jánisz Varufakisz görög pénzügyminisztert a hivatal ünnepélyes átadásán Athénban.
Molnár Gábor magyar séf és Pohner Ádám asszisztens a nem hivatalos szakácsvilágbajnokság, a Bocuse d'Or döntőjében Lyonban. A magyar csapat végül a 13. helyen zárt. A versenyt a norvég szakácsok nyerték.
Utasok várakoznak a Vác felől érkező személyvonatra a sűrű hóesésben Rákospalota-Újpest vasútállomáson.
Egy fiatal, öltönyös férfi hangtompítós pisztollyal a kezében a híradó stúdiójában, a NOS holland közszolgálati televízió székházában az Amszterdamtól mintegy 20 kilométerre keletre lévő Hilversumban. A férfi behatolt az épületbe és követelte, hogy megszólalhasson a tévé élő adásában. A támadót őrizetbe vették és az épületet kiürítették.
A mexikói Mary Jose Cristerna, művésznevén a Vámpirnő az évenként megrendezett venezuelai nemzetközi tetoválófesztiválon Caracasban.
Az amerikai Serena Williams legyőzte ellenfelét az orosz Marija Sarapovát az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének döntőjében Melbourne-ben.
Egymillió történelmi dokumentum semmisült meg egy moszkvai tűzben a híres moszkvai társadalomtudományi intézet, az Inion könyvtárában. A péntek este kitört tűzben senki sem sebesült meg. Az oltáson kétszáz tűzoltó dolgozott, de még szombat estére sem sikerült teljesen eloltani.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki