Julian Edelman, a New England Patriots játékosa Earl Thomas, a Seattle Seahawks játékosa fölött az Egyesült Államok amerikaifutball-bajnokságának 49. alkalommal megrendezett döntőjében, az ún. Super Bowlon a glendale-i Phoenixi Egyetem Stadionjában, az arizonai Glendale-ben. A New England Patriots győzött 28-24-re.
Orbán Viktor felveszi vendége, a hivatalos látogatáson Budapesten tartózkodó Angela Merkel német kancellár leejtett tollát a megbeszélésük után tartott sajtótájékoztatón a Parlamentben.
A fénylő telihold a Chugach-hegy fölött az alaszkai Anchorage-ben.
A TVBS által közreadott videofelvételről készített képsorozaton a TransAsia légitársaság ATR-72-es utasszállító repülőgépe 58 emberrel a fedélzetén a szárnyával nekiütközik egy felüljáró korlátjának, mielőtt a Kilung folyóba zuhan Tajpejben. A balesetben legalább huszonhárom ember életét vesztette, húszat eltűntként tartanak nyilván.
Üres vágányok a Déli pályaudvaron. A Déli és a Kelenföldi pályaudvarok közötti alagútnál január 25-én kődarabok hullottak a megcsúszott támfalból a sínekre, akkor csak korlátozták a forgalmat, január 31-én azonban le kellett zárni az alagutat, mert újabb kövek estek a vágányra, és tovább csúszott a támfal földje. A balesetveszély miatt a vonatok nem közlekednek a Déli pályaudvarra. A támfal ideiglenes megerősítése több hétig tarthat, ezt követően közlekedhetnek újra a vonatok, az alagút végleges helyreállítási munkái pedig a második negyedévtől indulhatnak.
Az ötéves Miles McQuesten egy hóembert néz a Washington állambeli Spokane-ben. A hóembert Miles és az édesapja, Rick építette, a lábakat faágakból és újságpapírból készítették.
Seregélyraj repül dél-izraeli Rahat közelében.
A Csillagok háborúja című hószobor egy részlete a 66. Szapporói Hófesztiválon. Az észak-japán városban 204 hó- és jégszobrot állítanak ki.
Bábuégetés és télűzés a háromnapos kaposvári farsang második napján.
Conchita Wurst, az Eurovíziós Dalfesztivál tavalyi győztese, és egyben eddigi legnagyobb botrányt kavart versenyzője interjút adott a Hír24-nek.
Salgótarján, 2015. február 8.
Az Androméda-galaxis (M31, NGC 224) a több fotóból számítógépes programmal összeállított, Salgótarján közeléből fotózott felvételen. A Naptól 2,5 millió fényévre lévő spirálgalaxisról a felvétel egy 15 centiméter átmérőjű, 1200 milliméter gyújtótávolságú csillagászati távcsővel készült.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki