A dán Mads Nissennek képe, amely a 2014. év sajtófotója díját, azaz az év képe díjat, valamint a napjaink kérdései egyedi kategóriájának első helyezését nyerte el a World Press Photo nemzetközi sajtófotóversenyen. A képen egy szentpétervári meleg pár, Jon és Alex látható intim helyzetben.
A World Press Photo által közreadott felvétel a portré egyedi kategóriájának első helyezését nyerte el a nemzetközi sajtófotóversenyen. A képen egy Laurinda nevű lány lila ruhában várja a vasárnapi iskolabuszt az Új-Dél-Wales-i Moree-ban, a képet az ausztrál Raphaela Rosella, az Oculi munkatársa készítette.
Igor és ikertestvére, Arthur ünneplik születésnapjukat egy baronceai árvaházban, Moldovában. A svéd Asa Sjöströmnek, a Moment Agency, az Institute for Socionomen és az UNICEF munkatársának a képe, amely a mindennapi élet egyedi kategóriájának második helyezését kapta.
Sarker Protick, bangladesi származású fotós képe, amely a mindennapi élet sorozat kategóriájának második helyezését kapta. A felvétel a "What Remains" című sorozat egyik alkotása, egy John nevű férfi látható unokájának keménykalapjában Dakkában.
Ezen a képen egy lövedék becsapódása okozta rombolás nyomai láthatók egy donyecki lakóház konyhaasztalán. Az orosz Szergej Ilnyickijnek, az Európai Sajtóügynökség (EPA) munkatársának a felvétele, amely a hírkép egyedi kategóriájának első helyezését nyerte el.
A World Press Photo által közreadott fotó a napjaink kérdései egyedi kategóriájának második helyezését nyerte el a nemzetközi sajtófotóversenyen Amszterdamban 2015. február 12-én. A képen egy karácsonyfadíszeket gyártó kínai üzem munkása látható, a kínai Csen Zsung-huj, a City Express munkatársa készítette.
Al Belló, a Getty Images munkatársának felvétele, amely a sport egyedi kategóriájának második helyezését kapta. A képen Dell Beckham, a New York Giants játékosa (j) touchdownt szerez a Dallas Cowboys elleni amerikaifutball-mérkőzés második negyedében.
Egy kadét látható a bredai holland királyi katonai akadémián.  a felvételt az olasz Paolo Verzone, az Agence Vu munkatársa készítette, és a portrésorozat kategóriájának harmadik helyezését nyerte el a nemzetközi sajtófotóversenyen.
Agyszívó parazita látható a fényképen. Az amerikai Anand Varmának, a National Geographic munkatársának képe, amely az általános hírek egyedi kategóriájának első helyezését kapta.
A belga származásúTomas van Houtryve, a Harper's Magazine munkatársának képe, amely a napjaink kérdései egyedi kategóriájának harmadik helyezését nyerte el. A képen diákok gyülekeznek a kaliforniai El Dorado egyik iskolájának udvarán.
"Afrika nagyvadjainak megmentése - Elárvult orrszarvú". Az amerikai Ami Vitalénak, a National Geographic munkatársának fényképe, amely a természet egyedi kategóriájának második helyezését kapta.
A World Press Photo által közreadott, az amerikai Darcy Padillának, az Agence Vu munkatársának képe, mely a hosszútávú projekt kategóriájának első helyezését nyerte el. A fénykép egy darabja a "Family Love 1993-2014 - The Julie Project" című sorozatnak.
Ebolával fertőzött férfit kísérnek a hastingsi Ebola Központ orvosai Sierra Leonéban. A férfi nem sokkal a kép készítése után életét vesztette. Peter Mullernek, a National Geographic és a The Washington Post munkatársának a képe, amely a hírkép sorozat kategóriájának első helyezését kapta.
 Massimo Sestininek fényképe, amely az általános hírek sorozat kategóriájának második helyezését nyerte el. A képen az olasz haditengerészet által kimentett, hajótörött menekültekkel teli csónak megy 20 km-re a líbiai partoktól.
Egy ortodox pap megáld egy tüntetőt a kijevi Függetlenség terén. Jerome Sessininek, a Magnum Photos munkatársának a képe, amely a hírkép sorozat kategóriájának második helyezését kapta.
Lionel Messi argentin csatár nézi a bajnoki trófeát a 2014-es labdarúgó-világbajnokság Németország ellen játszott döntőjében, Rio de Janeiróban. A képet a kínai Pao Taj-lang készítette, a Chengdu Economic Daily munkatársa, és a sport egyedi kategóriájának első helyezését nyerte el.
Glenna Gordon amerikai származású fotós képe, amely az általános hírek kategóriájának második helyezését kapta. A képen három, a Boko Haram nigériai iszlamista szervezet által 2014 áprilisában elrabolt iskoláslány egyenruhája látható.
A World Press Photo sajtófotóversenyen, a török Bülent Kilicnek, az AFP francia hírügynökség munkatársának képe, amely a hírkép egyedi kategóriájának első helyezését kapta. A kép egy fiatal, sebesült nőt ábrázol a 2014 márciusában a rendőrség és a tüntetők közötti összecsapások közben Isztambulban.
A World Press Photo által közreadott, természet egyedi kategóriájának első helyezését elnyert fotón egy majom és egy idomár látható egy szucsoúi cirkuszban. A fényképet a  kínai Csu Jung-cse készítette.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki