A Zamalek klub Guy Fawkes-maszkos szurkolója és egy lángoló autó a szurkolók és rendőrök összecsapása közben, a Zamalek és az ENPPI Cairo mérkőzése előtt, amelyet az egyiptomi labdarúgó-bajnokságban játszanak a kairói Légvédelmi Erők Stadionban. Az egyiptomi kormány felfüggesztette a futballbajnokságot, mert a Zamalek szurkolói és a rendőrség mérkőzés előtti összecsapásaiban több mint húsz ember életét vesztette a stadion előtt.
Bevásárlókocsi a X. kerületi Óhegy parkban. Tarlós István főpolgármester korábbi közlése szerint megtalálták az új Moszkva tér helyét, és az Óhegy parkot nevezik át Moszkva parkra. A kőbányai képviselő-testület nem ért egyet a park átnevezésével.
Egy holttest fekszik a földön egy lakótelep előtt a Donyeck megye északi részén, ukrán ellenőrzés alatt álló Kramatorszk városában, amelyet rakétatámadás ért, egy nappal a tervezett minszki  négyes csúcs előtt. A támadásban legkevesebb 11-en vesztették életüket és 58-an megsérültek.
Homokvihar Kairóban 2015. február 11-én. Az egyiptomi fővárosban második napja tartó vihar miatt egyes légi járatokat az ország más reptereire irányították.
Francois Hollande francia elnök, Angela Merkel német kancellár és Petro Porosenko ukrán elnök az ukrajnai válságról rendezett csúcstalálkozón a minszki Függetlenségi Palotában. Merkel, Porosenko, Hollande és Vlagyimir Putyin orosz elnök megpróbál tető alá hozni egy kelet-ukrajnai békemegállapodást.
Felbocsátják a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat Falcon 9-es hordozórakétáját a Cape Canaveral-i légi támaszpontról, fedélzetén a napviharok és napkitörések megfigyelésére szolgáló DSCOVR műholddal. A SpaceX letett arról a kísérleti tervéről, hogy a Falcon hordozórakétát újrafelhasználás céljából visszairányítsák a Földre.
A World Press Photo által közreadott, az Massimo Sestininek a képe, amely az általános hírek sorozat kategóriájának második helyezését nyerte el a World Press Photo nemzetközi sajtófotóversenyen, Amszterdamban. A képen az olasz haditengerészet által kimentett, hajótörött menekültekkel teli csónak megy 20 km-re a líbiai partoktól.
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) elnöke a 22. FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat) kiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.
Busók Vidák Zoltán portáján a mohácsi busójárás első napján.
Első bálozók megkezdik nyitótáncukat az 59. bécsi Operabálon a bécsi Állami Operaházban.
A Tejút látszik az égbolton egy fa felett Felsőtárkány közeléből fotózva. A csillagoségbolt-park cím megszerzésének érdekében a Bükki Nemzeti Park fényszennyezettségének felmérését végzik. Magyarországon eddig a Zselici Tájvédelmi Körzet és Hortobágyi Nemzeti Park nyerte el a nemzetközi csillagoségbolt-park címet.
A Sotheby’s aukciósház egyik munkatársa egy tökéletes tisztaságú, csiszolt fehér gyémántot mutat a cég londoni irodájában. A 100.20 karátos ékszert az aukciósház április 21-án bocsátja árverésre New Yorkban, a gyémánt becsült leütési ára 20-25 millió dollár (kb. 5,3-6,7 milliárd forint).
Gipszből készült műtárgymásolatok a Szépművészeti Múzeum részben már kiürített Román csarnokában, ahol Baán László főigazgató sajtóbeszélgetésen számolt be a felújítás miatt három évre bezáró múzeum rekonstrukciójáról és az elkövetkezendő évek programjairól. A február 16-án kezdődő rekonstrukció során megújul az 1945 óta romos Román csarnok, kijavítják a tetőzetet, valamint új kiállítótereket, műtárgyraktárat és éttermet hoznak létre.
Önkéntesek által épített óriási hóember a németországi Bischofsgrünben.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki