Új kétfontos érme Nagy-Britanniában. A Brit Királyi Pénzverde által 2015. Március 2-án közreadott képen II. Erzsébet brit királynő új portréját vésik az új kétfontos érmére a pénzverde llantrisanti székhelyén. Az új érmék az év folyamán kerülnek forgalomba és a hátoldalán Britannia istennő alakja szerepel majd.
Ukrán válság. Az oroszbarát szakadárok egyike a megsemmisült épület romjai között a kelet-ukrajnai Donyeck repülőterén 2015. március 2-án. Az oroszbarát szakadárok bejelentették, hogy a  február 12-i minszki megállapodásban foglaltakat teljesítve befejezték a nehézfegyverek kivonását a front menti ütközőzónából.
A miocén parkban újabb ősállatok nyomai kerültek elő: míg korábban 11 gerinces állatfajt, köztük emlősöket és madarakat azonosítottak nyomaikról, az újabb leletek arról tanúskodnak, hogy a mai hüllőkre és kétéltűekre emlékeztető lények is éltek 17-18 millió évvel ezelőtt az Ősvilági Pompejinek is nevezett területen.
Tűzhányó Chilében. Izzó lávát és hamufelhőt lövell ki a chilei Villarica tűzhányó a Santiagótól mintegy 750 km-re, délre fekvő Villaricában 2015. Március 3-án. A kitörés miatt több mint négyezer embert kellett evakuálni.
Nyemcov-gyilkosság - Búcsúztatás. Borisz Nyemcov volt orosz miniszterelnök-helyettes és ellenzéki vezető holtteste a moszkvai Szaharov Központban rendezett búcsúztatásán 2015. Március 3-án, három nappal az után, hogy a politikus gyilkosság áldozatául esett.
Hindu özvegyek színes porfestékkel és virágszirommal hintenek be egy indiai rendőrt a Holi fesztiválon az észak-indiai Uttar Prades szövetségi állambeli Vrindavanban 2015. Március 3-án. A Holi fesztivál a hinduk egyik vidám tavaszi ünnepe, amellyel az új esztendő kezdetét ünneplik. A hinduk szerint a tarka színek távol tartják az ártó szellemeket.
Tömeges esküvőt tartottak mintegy 3800 pár részvételével a dél-koreai Kaphjongban 2015. Március 3-án.
Tárgyalásokat tartottak az iráni atomprogramról Montreaux-ben. John Kerry amerikai külügyminiszter (középen) a Mohammad Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszterrel zajló kétoldalú tárgyalása szünetében a svájci Montreux-ben 2015. Március 3-án.
Bánya robbant Kelet-Ukrajnában. Az eltűnt társak utáni mentési munkálatokban résztvevő bányászok egyike az önhatalmúlag kikiáltott "Donyecki Népköztársaság" zaszjagykói szénbányája területén 2015. Március 4-én, miután sújtólégrobbanás történt az egyik tárnában. A szakadár terület katasztrófavédelmének információi szerint egy bányász életét vesztette, 73-an a föld alatt rekedtek.
Az új húsz eurós bankjegy a Német Szövetségi Bank frankfurti székházában tartott bemutatón 2015. március 4-én. A jelenlegi, 2001-ben kibocsátott bankjegyekhez képest az új 20 euróson az Európai Unió aktualizált térképe szerepel, és számos új biztonsági elemet tartalmaz majd.
Tűzvész Fokvárosban. A több mint öt napja tomboló tűzben eddig háromezer hektár növényzet vált a lángok martalékává.
A 82 éves Fran Collings és férje, Geofrey leégett otthona romjai között Fokváros Tokai nevű erdős részén 2015. Március 4-én.
Katonazenekar karmestere vezényel a kínai Országos Népi Gyűlés éves ülésszakának nyitónapján a pekingi Nagy Népi Csarnokban Március 5-én.
A japán Okava Miszaót idén ünnepli 117. születésnapját. Okava Miszaót a Guinness Rekordok Könyve a világon élő legidősebb nőként jegyzi.
Lebontott és még álló garázsok a Soarelui nevű lakótelepen az erdélyi Szatmárnémetiben 2015. Március 5-én. A helyi önkormányzat megkezdte a lakótelepen található többnyire engedély nélkül épített garázsok bontását. A hivatal tervei szerint a garázsok helyén parkolókat és zöldövezetet fog létrehozni.
Zajlik a decemberi ónos eső okozta károk felszámolása a Mátrában, Galyatető közelében Március 5-én.
Alpinisták két mumifikálódott holttestet találtak Mexikóban legmagasabb hegycsúcsán, a Pico de Orizabán. A fotón Israel Angel Mijangos mexikói hegymászó képe látható egy megfagyott és teljesen mumifikálódott holttestről. A hatóságok szerint két mexikói férfi egy harmadik társukkal együtt 55 évvel ezelőtt tűnt el egy lavina lezúdulásakor.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki