Divatbemutató Japánban. Curuta Takafumi tervező Tenbo divatházának 2015-2016. őszi-téli kínálatát mutatják be a tokiói divathéten 2015. március 18-án.
Kormányellenes tüntetés Brazíliában. Rio de Janeiro, 2015. március 15.
Dilma Rousseff brazil elnök lemondását követelik tüntetők Brazília legnagyobb városában, Rio de Janeiróban 2015. március 15-én. Ezen a napon országszerte több tízezren vettek részt a baloldali Dilma Rousseff elnök politikája ellen szervezett demonstrációkon.
Árvíz Kentuckyban. Egy, az Ohio folyó által elöntött utca a Kentucky állambeli Covingtonban 2015. március 16-án.
Sarki ludak érkeznek a Pennsylvania állambeli Middle Creek víztározó területére 2015. március 17-én.
Szent Patrik napja az Egyesült Államokban. Barack Obama amerikai elnök fogadja Enda Kenny ír miniszterelnököt a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2015. március 17-én, Szent Patrik napján. Kenny az írek védőszentjének ünnepe alkalmából érkezett az Egyesült Államokba. Ezen a napon az írek Szent Patrik térítő püspök 461-ben bekövetkezett haláláról emlékeznek meg.
Tojásfestés Németországban, Breckerfeld, 2015. március 17.
Dolgozó ellenőrzi a frissen festett tojásokat a nyugat-németországi tojásfestő üzemben, ahol naponta százezer darab frissen festett tojás készül.
Róma, 2015. március 17. Az olasz légierő Freccie Tricolori nevű akrobata csoportjának gépei a nemzeti színekre festett kondenzcsíkot maguk után húzva repülnek a nemzeti ünnep alkalmából, a köztársaság kikiáltásának 69. és az olasz egység 154. évfordulóján rendezett légiparádén.
Az Északi fény. Lietzen, 2015. március 18.
Az északi fény (aurora borealis) látható egy országút fölött, a németországi Lietzen közelében a 2015. március 18-ra virradó éjjel. Hazánkban is megfigyelhető volt a jelenség, amelyet már 10 éve nem tapasztaltak.
A 4357 méter magas Dent Blanche hegy megvilágított csúcsa a svájci Val d'Herensben 2015. március 18-án. A svájci Alpokban 13 hegy csúcsát világították meg egyidőben 3 percen át, megemlékezve Valais kanton 200 évvel ezelőtti csatlakozásáról a Svájci Államszövetséghez.
Egyhetes gyűrűsfarkú maki (Lemur catta) a Kecskeméti Vadasparkban 2015. március 18-án. Miután anyja az ellés után megbetegedett, a kölyköt inkubátorban nevelik és tápszerrel etetik a park munkatársai.
Zavargások Frankfurtban. Tüntetők által felgyújtott szemét ég Frankfurt belvárosában, ahol a globalizációt és a kapitalizmust elutasító Blockupy szervezet aktivistái  megpróbálták megakadályozni az Európai Központi Bank új frankfurti épületének megnyitását 2015. március 18-án. A rendőrök több mint 300 embert őrizetbe vettek.
Az Absa Cape Epic hegyikerékpáros verseny részvevői a 111 km hosszú, negyedik szakasz teljesítése közben a dél-afrikai Worcesterben 2015. március 19-én.
Trópusi vihar Vanuatuban.Tájékoztatást hallgatnak meg az emberek a károsultak menedékhelyén, a vanuatui Tanna szigetén 2015. március 19-én, miután öt nappal korábban a Pam trópusi ciklon végigsöpört a csendes-óceáni szigetországon.
Ukrán válság. Gyerekek alszanak egy óvodában a kelet-ukrajnai Makejevkában 2015. március 19-én. A kelet-ukrajnai válságtérségben a február 12-én Minszkben aláírt megállapodás értelmében fegyvernyugvás van érvényben.
Elengedésre váró kerecsensólyom Tótkomlós határában, a Nagykopáncsi-pusztán 2015. március 19-én. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szakemberei egy télen Makón legyengült állapotban talált kerecsensólymot és vándorsólymot engedtek szabadon, miután meggyógyították és felerősítették őket.
A 33. Magyar Sajtófotó Pályázat díjátadó ünnepsége. Illyés Tibor, az MTI/MTVA fotóriportere, a sport kategóriájának 2. helyezettje átveszi az elismerést - az Asszonyok című fotósorozatáért - Reviczky Zsolt fotóriportertől, a zsűri tagjától.
Mengyán András Fényvarázslat című kiállítása az A22 Galériában. 
A Stációk 1-15-ig című alkotássorozat egyik műve Mengyán András Munkácsy Mihály-díjas festőművész, grafikus a március 20-án Fényvarázslat címmel megnyílt kiállításán a budapesti A22 Galériában. A tárlat május 2-ig tekinthető meg.
Részleges napfogyatkozás figyelhető meg az égbolton a dél-svájci Sion felett 2015. március 20-án.
Látogató a Hongkongi Virágkiállításon a Victoria Parkban 2015. március 20-án.
Kocsis Fülöp, a görögkatolikusok első metropolitája Nyírkarászon, 2015. március 21-én.  Ferenc pápa ezen a napon debreceni székhellyel megalapította a Magyar Katolikus Egyházon belül működő Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyházat.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki