Hamufelhőt lövell ki a chilei Villarica tűzhányó a Santiagótól mintegy 780 km-re, délre fekvő Puconból nézve.
A Germanwings német diszkont légitársaság Barcelonából Düsseldorfba tartó Airbus A320-as utasszállító gépének maradványa a francia Alpokban. A repülő 150 emberrel a fedélzetén lezuhant. Az alpesi repülőkatasztrófának nincs túlélője.
A Nemzeti Védelmi Akadémia végzős hallgatói feldobják sapkájukat diplomaosztó ünnepségükön a Jokoszukában működő intézményben.
A Wawa gáton lezúduló vízben fürdik egy nő a Fülöp-szigeteki Rizal tartományban fekvő Rodriguezben a víz világnapján.
Jennifer Lopez amerikai énekes-színésznő a Végre otthon! (Home) című 3D-s, animációs filmje bemutatóján Los Angelesben.
Markológép áll a németországi Garzweilerben lévő külszíni fejtésű barnaszénbánya területén.
Egy férfi cipeli a kifogott halat Mogadishuban.
A NATO vezette nemzetközi békefenntartó erő (KFOR) kötelékében szolgáló magyar katonák tömegoszlatási gyakorlatozáson vesznek részt a koszovói Ferizajban.
Volker Kraft mintegy tízezer húsvéti tojással díszít fel egy almafát saalfeldi házának kertjében. Kraft és a családja több mint negyven éve minden húsvétra tarkára festett tojásokkal aggatja tele a fát.
Bopal, 2015. március 28.
A Természetvédelmi Világalap (WWF) tagjai gyertyákkal formáznak egy 60+ jelet a Föld órája nevű akció idején az indiai Bopalban, amivel azt szeretnék kifejezni, hogy nem elég csak 60 percre lekapcsolni az áramot az akció idején. A WWF által indított világméretű energiatakarékossági akciót, amely a Földet fenyegető klímaváltozás veszélyére hívja fel a figyelmet, 2007-ben rendezték meg először.
Hagyományőrzők a hatvani csata 166. évfordulójának alkalmából rendezett hadibemutatón a hatvani Népkertben.
Elena Radionova orosz korcsolyázó a Shanghai műkorcsolya-bajnokságon.
Arany nyílméregbéka (Dendrobates auratus) a Nyíregyházi Állatpark hüllőovijában. A Nyíregyházára érkezett, Közép- és Dél-Amerika esőerdeiben élő parányi békák a világ egyik legmérgezőbb állatai, mivel bőrváladékuk erős méreganyagot tartalmaz. A mérget azonban nem a béka termeli, hanem az általa elfogyasztott mérgező ízeltlábúakból származik, és a bőrében koncentrálódik. A terráriumban tartott állatok tápláléka nem tartalmaz mérgeket, így bőrükben sem halmozódik fel méreganyag.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki