Volker Kraft mintegy tízezer húsvéti tojással díszít fel egy almafát saalfeldi házának kertjében. Kraft és a családja több mint negyven éve minden húsvétra tarkára festett tojásokkal aggatja tele a fát.
A Cristo de las Injurias testvériség vezeklői nagyheti körmeneten vesznek részt a közép-spanyolországi Zamorában.
Érdeklődők nézik az ember nagyságú hímes tojást Pécsen, a Széchenyi téren. A tojást Dráva menti festőművészek díszítették, és a horvátországi Kapronca-Körös megye ajándéka Pécs lakóinak és az idelátogató turistáknak.
A Good Dead Christ testvériség fehércsuklyás vezeklői gyertyával a kezükben nagyheti körmeneten vesznek részt a közép-spanyolországi Zamorában.
Venezuelai hívők nagyheti körmeneten vesznek részt Caracasban.
Nyúljelmezbe öltözött férfi kerékpározik a németországi Potsdamban.
A La Veracruz testvériség vezeklői Krisztus-szobrot visznek a nagyheti körmeneten a dél-spanyolországi Córdobában.
Fülöp-szigeteki vezeklők ostorral csapkodják véresre hátukat Mabalacat városban, nagycsütörtökön. A húsvétot megelőző nagyböjti héten a vezeklők önostorozással, vagy más módon kínozzák magukat, hogy Jézus Krisztus szenvedését átélve megtisztuljanak bűneiktől.
Jézus Krisztust megszemélyesítő, vért szimbolizáló vörös festékkel bekent ruhájú férfi a földre borul, miután elejtette a keresztet Sydneyben, ahol felelevenítik a keresztények megváltójának szenvedését nagypénteken. Nagypéntek Jézus Krisztus kereszthalálának emléknapja.
Ferenc pápa krizmaszentelő misét tart a vatikáni Szent Péter-bazilikában nagycsütörtökön. A keresztelendők olajának, a betegek kenetének és a krizmának a megszentelésével kezdődnek meg a húsvéti szertartások a Vatikánban.
Keresztet cipelő zarándokok Anglia egyik legszentebb zarándokhelye, Lindisfarne közelében, Northumbria partjaiál nagypénteken, 2015. április 3-án. Nagypéntek Jézus Krisztus kereszthalálának emléknapja.
Egy szamárháton lovagló fiú és angyalnak öltözött kislányok Jézus Krisztus jeruzsálemi bevonulását játsszák el a kolumbiai Tunjában nagycsütörtökön.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki