Japán helikopterhordozó. Az Idzumo japán helikopterhordozó ablakán néz ki egy japán katona a Tokió közelében fekvő jokoszukai haditengerészeti támaszponton 2015. március 31-én. Az Idzumo a II. világháború után épített legnagyobb japán anyahajó.
A paprikaminták kétharmada szennyezett volt a Greenpeace vizsgálatában. A Greenpeace Magyarország aktivistáinak Veszélyes vegyszerek a paprikában című performansza Budapesten 2015. március 31-én. A Greenpeace március elején, közjegyző jelenlétében hét áruházlánc boltjaiban 12 féle paprikát vett, a független laboratórium nyolcban húszféle vegyszermaradványt talált. Azt javasolják a fogyasztóknak, hogy az ökogazdálkodásból származó termékeket részesítsék előnyben a vásárláskor.
A Független Kisgazdapárt demonstrációja Budapesten. Állattartó gazda a Független Kisgazdapárt demonstrációján a Parlament előtt, a Kossuth téren 2015. március 31-én. A demonstrációval a birkatartók legelőigényére hívták fel a figyelmet.
Vihar Lengyelországban. Viharos szél által megrongált épület a lengyelországi Olszewóban 2015. március 31-én.
Erdőtűz Kaliforniában. Tűzoltó helikopterről ledobott vízzel próbálják megfékezni a kaliforniai Apple Valley és Hesperai között tomboló erdőtűz lángjait, amely egy lakóházat fenyeget Hesperiában 2015. március 31-én.
Húsvét Indonéziában. Óriási húsvéti tojást díszit egy fiú a kelet-jávai Surabaya egyik bevásárlóközpontjában rendezett dekorációs versenyen 2015. április elsején.
Elhunyt a világ legidősebb embere. Oszaka, 2015. április 1.
2014. március 4-én készült felvétel a japán Okava Miszaóról, akit 116. születésnapja alkalmából köszöntenek a Kurenaj idősek otthonában, Oszakában. A Guinness-rekordok könyve 2013 februárjában, 114 évesen regisztrálta a világ legidősebb nőjeként, majd 115. életéve betöltése után néhány hónappal a világ legidősebb embereként is. Okava 2015. április elsején 117 éves korában elhunyt.
A Maysak tájfun Mikronézia felett. Világűr, 2015. április 1.
A Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó Samantha Cristoforetti olasz űrhajós által készített felvétel a Mikronézia felett tomboló Maysak tájfunról 2015. március 31-én.
Vulkánkitörés Indonéziában. A Sinabung tűzhányó kitörése a Szumátra északi részén elterülő Karo kormányzóságban fekvő Tiga Serangkai faluból nézve 2015. április 1-jén. A Sinabung, Indonézia csaknem 130 aktív vulkánjának egyike, 400 évi szunnyadás után 2010-ben lépett újra működésbe, és azóta elszórtan ismétlődnek a kitörések.
Nagyhét Venezuelában. Venezuelai hívők nagyheti körmeneten vesznek részt Caracasban 2015. április elsején, a húsvétot megelőző nagyhéten.
Lovasrodeó Uruguayban. Leesik lováról egy dél-amerikai cowboy a szomszédos országok részvételével rendezett lovasrodeón Montevidóban 2015. március 31-én.
Szabadulás a siralomházból. Anthony Ray Hinton amerikai férfit köszöntik, ahogy távozik a Jefferson megyei börtönből, az Alabama állambeli Birminghamben 2015. április 3-án. A kettős gyilkosság miatt halálra ítélt Hinton 30 évet töltött siralomházban, de a közelmúltban kiderült, hogy az ügyészség bizonyítékai elégtelenek voltak a bűnösség megállapításához.
Szumóbirkózás Japánban. Hakuho, a szumóbirkózás mongol származású nagybajnoka (b) és szintén mongol származású ellenfele, Harumafudzsi küzd azaz jokozunája a tokiói Jaszukuni szentélyben rendezett ünnepi szumótornán 2015. április 3-án.
Burmai halászok ülnek hajójukon, miközben az indonéz hatóságok ellenőrzést tartanak az indonéziai Aru-szigeteken fekvő Benjinában 2015. április 3-án. Ezen a napon több száz, rabszolgaként tartott külföldi halászt szabadítottak ki az indonéz hatóságok. Napokkal korábban jelent meg az Associated Press amerikai hírügynökség tényfeltárója riportja arról, hogy Indonéziában tevékenykedő thaiföldi halászhajókon több ezer külföldi állampolgárt  dolgoztatnak.
Hóesésben fényképezkedő kínai turisták a moszkvai Vörös téren 2015. április 3-án.
Homokvihar a Bács-Kiskun megyei Apostag határában 2015. április 3-án.
Idén is megtartották a Hősök terén a Párnacsata Napot, amikor is sokadik éve, világszerte párnával kezdik püfölni egymást az emberek. Itthon 2006 óta tartják meg az eseményt, minden évben más helyszínen.
Krisna-tudatú hívők tartottak kiemelt ételosztást Húsvét alkalmából a Blaha Lujza téren Budapesten. Az Ételt az Életért Szegényélelmezési Program önkéntesei 1500 adag meleg ebédet és ugyanennyi tartós élelmiszercsomagot adtak át nehéz sorsú embertársainknak.
Húsvét a Vatikánban. Ferenc pápa húsvétvasárnapi miséjének végén a vatikáni Szent Péter térre 2015. április 5-én.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki