Antonio Puerto spanyol viador a földön fekszik, miután ledöfte a bika a madridi Las Ventas arénában tartott viadalon 2015. április 26-án.
Vulkáni hamut lapátol egy férfi a chilei Ensenadában 2015. április 27-én, öt nappal az után, hogy kitört a Calbuco tűzhányó. A Calbuco, amely több mint 42 évi nyugalom múltán lépett újra működésbe, mintegy 210 millió köbméter vulkáni hamuval terítette be a környékét.
Vulkánkitörés Chilében. Döglött lazacok a chilei Chamiza egyik tavában 2015. április 27-én, öt nappal az után, hogy kitört a Calbuco tűzhányó. A Calbuco, amely több mint 42 évi nyugalom múltán lépett újra működésbe, mintegy 210 millió köbméter vulkáni hamuval terítette be a környékét.
Egy idős asszony sír összeomlott háza romjai között Katmanduban 2015. április 27-én, miután két nappal korábban a Richter-skála szerinti 7,9-es erősségű földrengés volt a nepáli fővárosban és környékén. A földrengés halálos áldozatainak száma 3700 fölé emelkedett.
A nepáli földrengés egyik sebesültje érkezik az eindhoveni repülőtérre 2015. április 28-án, három nappal az után, hogy a nepáli fővárosban és környékén 7,9-es erősségű földrengés pusztított.
Füsti fecskék a németországi Barhöft kikötőjében 2015. április 28-án.
Kormányellenes tüntetés Dél-Koreában. Dél-koreai rendőrök letartóztatnak egy egyetemistát a kormányellenes tüntetésen Szöulban 2015. április 28-án.
Egy idős asszony unokájával megy lakóházak romjai között Paslangban 2015. április 28-án, három nappal az után, hogy a nepáli fővárosban és környékén 7,9-es erősségű földrengés pusztított.
Tüntetők táncolnak a többségében afroamerikaiak lakta Maryland állambeli Baltimore-ban 2015. április 28-án. A városban rendkívüli állapotot és éjszakai kijárási tilalmat vezettek be, miután újabb zavargások törtek ki az után, hogy eltemették a fekete bőrű, 27 éves Freddie Grayt, aki belehalt a rendőri őrizetben elszenvedett súlyos gerincsérülésébe.
A tüntetők egyike mossa a szemét, miután a rendőrség paprikasprayt vetett be ellenük a többségében afroamerikaiak lakta Maryland állambeli Baltimore-ban 2015. április 28-án.
Egy buddhista szerzetes egy Buddha-szoborral a hátán egy katmandui templomban 2015. április 30-án. Katmanduban és környékén április 25-én 7,9-es erősségű földrengés pusztított. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma ötezer fölé emelkedett és több mint tízezren megsebesültek.
Amul Thapa által 2015. április 26-án készített és a KathmanduToday.com által április 30-án közreadott kép a négyhónapos Sonit Awalról, aki közel 20 órát töltött a romok alatt Bhaktapurban, mielőtt megtalálták.
Veteránok a vietnami háború befejeződésének 40. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Ho Si Minh-városban, az egykori Saigonban 2015. április 30-án.
Megkezdhetik a veszélyes anyagok elszállítását az Illatos útról. Hordók a Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti telephelyén 2015. április 30-án. A Pest megyei kormánymegbízott a helyszínen tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy még ezen a napon megkezdhetik mintegy ezer hordó veszélyes hulladék elszállítását a telephelyről.
Jemen – Szaúdi légicsapások. Romok között emberek Szanaában 2015. május 1-jén, miután a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi szövetség légicsapást mért a jemeni fővárosra. A síita húszi felkelők elleni légitámadásban legalább húszan életüket vesztették.
A munka ünnepe alkalmából tüntetőket állítják meg paprikasprayvel rendőrök Szöulban 2015. május 1-jén. A dél-koreai fővárosban több tízezren tiltakoztak a kormány munkaügyi politikája ellen és követelték az elnök lemondását.
A színek indiai tavaszünnepét, a holit tartják a május 1-jei ünnepségek keretében a dél-afrikai Johannesburgban 2015. május 1-jén.
A rendőrök vízágyúja és könnygázgránátai ellen védekeznek tüntetők Isztambulban 2015. május 1-jén. A tüntetők és a rendőrök összecsaptak, mert a május 1-jei felvonulók az előzetes tilalom ellenére is a kormányellenes tüntetésekről ismert Taksim térre akartak menni.
A milánói világkiállítást ellenző tüntetők által felgyújtott autó Milánóban az Expo 2015 megnyitásának napján, 2015. május 1-jén.
A Femen nőjogi szervezet félmeztelen aktivistái Jean-Marie Le Pen, a francia ellenzéki szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke (j3, részben takarva) felé tartanak, aki a párt május 1-jei ünnepségén megkoszorúzza Jeanne d'Arc párizsi szobrát 2015. május 1-jén.
Egy kutya felugrik gazdájára a Nemzetközi kutyakiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2015. május 1-jén.
Földes László Hobo Kossuth-díjas előadóművész koncertet ad 70. születésnapja alkalmából a Budapest Parkban 2015. május 2-án.
Szürke marhákat és bivalyokat hajtanak a nyári legelőre a tiszaugi hídon, Tiszaugról Tiszaalpárra 2015. május 2-án.
Életkép Nepálban.
Vilmos cambridge-i herceg, a brit trónörökös elsőszülött fia és felesége, Katalin hercegnő második gyermekükkel, egy kislánnyal a londoni St. Mary's Kórház Lindo-szárnya előtt 2015. május 2-án, miután a csecsemő reggel megszületett.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki