Egy lány megy a Csillagok háborúja című filmekben szereplő rohamosztagos karakternek öltözött rajongók előtt Tokióban, a nemzetközi Csillagok háborúja-nap alkalmából.
Az orosz Alekszandra Szoldatova karikagyakorlata a minszki ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság egyéni döntőjében.
Diákok a középszintű magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban. A köznevelési államtitkárság tájékoztatása szerint magyar nyelv és irodalom tárgyból középszinten 1 174 helyszínen 77 975 vizsgázó, emelt szinten 50 helyszínen 1 904 vizsgázó tesz érettségit.
Forgalomirányító rendőrnő Phenjanban.
Virágszedő lány a pekingi Fragrant Hills Parkban.
A NASA által közreadott, a Twitter internetes közösségi portálra 2015. május 3-án feltöltött képen Samantha Cristoforetti, az első olasz űrhajósnő kávét iszik egy zéró gravitációra kifejlesztett csészéből, miután elkészítette az első presszókávét a Nemzetközi Űrállomáson egy speciális olasz kávéfőzőgéppel.
Kínai katonák menetelnek a győzelem napi katonai parádé egyik próbáján Moszkvában. Európában 1945. május 9-én ért véget a második világháború.
Egy látogató a newporti akváriumparkban.
Kismalacot fog egy helybeli nő a Minden gyerek lakjon jól! alapítvány adományosztásán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Székely községben. A településen 78 család kapott egy-egy 15 kilogrammos malacot, valamint negyven kiló tápot húszezer forint értékben. Idén valamivel több mint negyvenezer halmozottan hátrányos helyzetű család házi élelmiszer-előállításához ad segítséget az alapítvány.
Újságot olvasó férfi a katmandui Basantapur Durbar téren 2015. május 5-én, tíz nappal az után, hogy a Richter-skála szerinti 7,8 erősségű földrengés érte a nepáli fővárost és térségét. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma hétezer fölé emelkedett.
Puskás István áll fából készített traktorja előtt Tiszaörsön. A férfi, aki motorkerékpárt és autót is készített már fából, ezúttal traktort és ekét készített hajópadlóból négy hónap alatt. Az abroncsok, a lámpák és a motor kivételével a kétszáz köbcentis fűkaszamotorral hajtott traktor minden eleme fából készült.
Munkások dolgoznak a párizsi Eiffel torony díszkivilágításán.
Egy tornádó tölcsére egy erdő felett az észak-németországi Bützow város közelében. A pusztító erejű forgószél alig néhány perc alatt súlyos károkat okozott, megrongálta a polgármesteri hivatal épületét, egy templomot és a város kórházát. A lezuhanó tetőcserepek és a tornádó által felkapott egyéb tárgyak megsebesítettek 30 embert.
Kormányellenes tüntető virágot ad rendőröknek a szkopjei parlament előtt.
Lara, a kétéves nőstény szumátrai tigris (Panthera tigris sumatrae) új kifutójában a Nyíregyházi Állatparkban. A kihalástól közvetlenül veszélyeztetett szumátrai tigris a világ legkisebb és legritkább alfaja, mindössze néhány száz példánya él szabadon, Magyarországon csak Nyíregyházán látható. A példány a nemzetközi fajmegőrzési tenyészprogram keretében a hollandiai Arnhemből érkezett az állatkertbe.
Orosz SU-25 deszantszállító repülőgépek nemzetiszínű kondenzcsíkot húznak a győzelem napi katonai parádé egyik próbáján Moszkvában. Európában 1945. május 9-én ért véget a második világháború.
Afgán menekültek partot érnek gumicsónakjukkal a görögországi Kosz szigeténél hajnalban. A görög parti őrség tájékoztatása szerint 2015 első negyedévében mintegy 10 445 illegális menekült érkezett Görögországba szemben a tavalyi 2863-mal.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki