Az amerikai Venus Williams a honfitársa, Sloane Stephens elleni játszma közben a francia nemzetközi teniszbajnokság női egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2015. május 25-én.
A világ legidősebb embere 116 éves. Inkster, 2015. május 25.
Családtagja köszönti 116. születésnapján Jeralean Talley-t, a világ legidősebb emberét a Michigan állambeli Inksterben lévő baptista templomban tartott születésnapi ünnepségen 2015. május 24-én. Az 1899. május 23-án született Talley 2015. április 6-án lett igazoltan a világ legidősebb embere, miután elődje, a szintén amerikai Gertrude Weaver néhány nappal korábban elhunyt.
Átadták Debrecen első elektromos töltőállomását. Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester Debrecen első elektromos gyorstöltőállomásának átadási ünnepségén a nagyerdei mélygarázsban 2015. május 26-án. Az áramszolgáltató cég és a város közti megállapodás értelmében az elektromos autók tulajdonosai két éven át ingyen tölthetik fel autójukat a gyorstöltő állomáson.
Bakó Norbert rönkhasítást gyakorol érsekvadkerti otthonának udvarán 2015. május 26-án. A sportfavágó második helyezést ért el a május 15-én Firenzében megrendezett STIHL Timbersports Ifjúsági Világbajnokságon.
Hőség Iniában. Megolvadt útburkolat Újdelhiben 2015. május 27-én. India déli részén néhol közel 50 fokos hőség tombol, Andhra Pradesh államban 850-en, a szomszédos Telangana államban 260-an estek eddig áldozatul az elviselhetetlen hőhullámnak.
A G7-csoport pénzügyi vezetőinek tanácskozása Drezdában. Barack Obama amerikai elnök arcképe látható egy léggömbön a drezdai Miasszonyunk-templom (Frauenkirche) előtt 2015. május 27-én. A világ hét legfejlettebb országát tömörítő G7-csoport pénzügyi vezetői ezen a napon kétnapos tanácskozást kezdenek a német városban.
Pakisztáni veteránautók. 2015. május 28-i kép egy 1936-os Wolseley-ről (b) és egy 1967-es Ford Mustangról Iszlámábádban. Pakisztánban csak egy igen szűk réteg engedheti meg magának a klasszikus járművek gyűjtését és restaurálását, sok esetben a tulajdonosnak évekbe telik, mire egy autó elkészül. Az alkatrészeket Európából, az Egyesült Államokból vagy az internetről szerzik be, nem ritkán ismerősök, rokonok külföldi útjait is kihasználva.
Tűzoltók mentenek ki egy aknába esett lovat Debrecenben, a Határ úton 2015. május 28-án. Az állat legelés közben esett a közel négy méter mély, betonfalú aknába. A Baba nevű ló sérülés nélkül megúszta a balesetet.
Horkai Zoltán állatkoordinátor egy medvével a Horkai Animal Training Centerben Gödöllőn 2015. május 28-án. A Discovery Channel hat epizódból álló új sorozata, a Zoltán, a Farkasember június 16-án indul a tévécsatornán.
Kormányellenes tüntetők kövekkel dobálják a rendőröket burundi fővárosban, Bujumbarában 2015. május 28-án.
A hőség elől a háztetőre menekült család alszik Újdelhiben 2015. május 29-én. India déli részén az előző napokban néhol közel 50 fokos hőség tombolt, több mint ezer ember esett áldozatul az elviselhetetlen hőhullámnak.
Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökét, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját ábrázoló maszkot viselő szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga harmincadik, utolsó fordulójában vívott PMFC-Matias - Nyíregyháza Spartacus találkozón Pécsen 2015. május 29-én. A két csapat nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet a 2015/16-os idényre.
Csecsemők síróversenye Japánban.
Egy főiskolás szumóbírkózó egy síró csecsemővel a kezében az egyik legnevesebb tokiói buddhista templomban, a Szenszódzsiban évente megrendezésre kerülő csecsemők síróversenyén 2015. május 30-án. A csecsemők egészséges fejlődéséért tartott ritualén mintegy 120 gyermek vesz részt.
Szinkronúszók bemutatója a csaknem hárommilliárd forintból újjáépült miskolctapolcai strandfürdő medencéjében a rekonstrukció átadásának napján, 2015. május 30-án.
Gyermeknap a Városligetben.
Trambulin a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a fővárosi önkormányzat kétnapos gyermeknapi rendezvényén a budapesti Városligetben 2015. május 30-án.
Melegjogi aktivista tüntetése Moszkvában. Nyikolaj Alekszejev  a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzszexuálisok és interszexuálisok jogaiért harcoló közösség (LGBT) egyik aktivistája füstgránáttal érkezik egy be nem jelentett tüntetésre a moszkvai polgármesteri hivatal elé 2015. május 30-án.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki