Világító léggömböket engednek a magasba az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódó, Ezer lámpás éjszakája elnevezésű rendezvényen Budapesten, az 56-osok terén.
Biszku Béla, a volt pártállami diktatúra belügyminisztere az ellene több ember sérelmére elkövetett emberöléssel megvalósított háborús bűntett és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Ítélőtáblán. Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla és új eljárásra utasított másodfokú végzésével az 1956 utáni megtorlások miatt háborús bűntettel megvádolt 94 éves Biszku Béla ügyében.
Egy ló a Csikos lovardában az Őrvidéki Alsóőrön.
Munkások leszerelik a szerelemlakatokat a híres párizsi Pont des Arts gyalogoshídról, miután a szakértők megállapították, hogy a híd nem terhelhető tovább. A 155 méter hosszú gyaloghídon akár egymillió lakat is lehet, súlyuk egyes becslések szerint eléri a 45 tonnát.
Buddha szobra körül köröznek gyertyával buddhista hívők Buddha napja alkalmából a thaiföldi Nakon Pathomban. Buddha napján a vallásalapító születéséről, megvilágosodásáról és haláláról emlékeznek meg.
Oroszbarát szakadár lázadók és az ukrán kormányerők összecsapásai során megrongálódott lakóépület a kelet-ukrajnai Donyeckben.
Az olasz légierő Frecce Tricolori nevű akrobatacsoportja repül formációban a római Viktor Emánuel-emlékmű felett a köztársaság napja alkalmából rendezett légi parádén, az Olasz Köztársaság kikiáltásának 69. évfordulóján.
Egy férfi nézi a partról, ahogy mentőalakulatok tagjai a hajótestben rekedt utasok után kutatnak az özönvízszerű esőzéssel járó, nagy erejű szélviharban felborult utasszállító hajó vízből kiálló részén a Hupej tartománybeli Csienli közelében. A 450 emberrel a fedélzetén szerencsétlenül járt hajó utasai közül egyelőre 18 embert sikerült kimenteni a vízből.
Az Emirates légitársaság Airbus A380-861 típusú, New Yorkból Dubajba tartó repülőgépe látható a telihold előtt Téglás térségből fotózva.
A szerb Novak Djokovic a spanyol Rafael Nadal ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban.
Kalmár Zsolt két brazil játékos, Marco Guilherme és Danilo között az U20-as labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában játszott Magyarország-Brazília mérkőzésen az új-zélandi New Plymouthban. A magyar labdarúgó-válogatott a meccs nagy részében emberhátrányban játszva kapott ki 2-1-re Brazíliától. A mieink gólját Mervó Bence szerezte, Tamás Krisztiánt a 16. percben állították ki.
Az iráni Hamed Hejdari egyensúlyoz egy sziklák közé kifeszített hevederen Teheránban.
A kínai demokratikus diákmozgalom vérbe fojtásának évfordulójáról emlékeznek meg gyertyás virrasztással tízezrek a hongkongi Victoria parkban. A Kínai Néphadsereg 1989. június 4-én támadta meg a pekingi Tienanmen téren hat héten át tüntető több tízezer diákot. Becslések szerint a katonák több mint ezer emberéletet kioltottak, a kínai hatóságok ebből harminc halálos áldozatot ismernek el.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki