A kormányzó Igazság és Fejlődés Pártjának (AKP)  támogatói ünnepelnek Ankarában a parlamenti választások estéjén 2015. június 7-én. Az iszlamista gyökerű konzervatív AKP a csaknem végleges eredmények szerint megnyerte a választást, de minden bizonnyal elveszíti a több mint 12 éven át élvezett abszolút többségét.
Táncosok a Durindó népzenei fesztivál, valamint a Gyöngyösbokréta néptáncfesztivál második napján, 2015. június 7-én a vajdasági Csantavéren, a magyar népzenei együttesek, néptánccsoportok és szólisták hagyományápoló és hagyományőrző, ifjúsági és felnőtt kategóriájú szemléjén.
A kormány bevándorlásról szóló megrongált plakátja a fővárosban 2015. június 10-én.
Angela Merkel német kancellár és Barack Obama amerikai elnök beszélget a krüni Elmau kastélyszálloda kertjében a világ iparilag legfejlettebb hét országát tömörítő hetes csoport, a G7 csúcstalálkozójának második napján 2015. június 8-án.
A szepesi vár déli oldala Szepesváralján 2015. június 8-án. A négyhektáros kiterjedésű erődítmény Közép-Európa legnagyobb vára. A vár és a kulturális emlékművei (Szepeshely, Szepesváralja, Zsigra) a Világörökség részei.
Jégeső és felhőszakadás Budapesten, a Szent István körúton, a Margit híd közelében 2015. június 9-én.
Tűzoltók a sűrű fekete füstben álló, Kijev közelében lévő Krjacski faluban 2015. június 9-én. Előző nap kigyulladt egy kőolajraktár, a tűz átterjedt a közeli erdőre, veszélybe került egy másik vállalat tárolója, valamint egy katonai repülőtér is.
Szájmaszkot viselő férfi a Middle East Respiratory Syndrome (MERS) koronavírus ellen védekezve egy Pókember poszter előtt Szöulban 2015. június 10-én.
Giacomo és Giovanni Battista Tocci viaszfigurája az "Emberi test katasztrófái" nevet viselő kiállításon a felvidéki, bajmóci (Bojnice) kastélymúzeumban 2015. június 10-én. Valóban élt, 25 torzszülött ember viaszmását bemutató kiállítás augusztus végéig tekinthető meg Szlovákia egyik leglátogatottabb múzeumában.
Virtuális strand a 7-es buszon. A Budapest Gyógyfürdői Zrt. strandolást népszerűsítő busza Budapesten 2015. június 10-én. A virtuális stranddá alakított jármű a 7-es busz vonalán közlekedik június 8. és július 7. között.
Követ hajít el a chilei oktatási reformért szervezett tüntetés egyik résztvevője Santiagoban 2015. június 10-én.
A szíriai konfliktus miatt elmenekült és az Európai Unióba igyekvő emberek tolják kerékpárjukat a macedóniai Veles közelében 2015. június 9-én.
Hajdú D. András fotós, korábbi díjazott a Hemző Károly-díj eredményhirdetése előtt a budapesti Mai Manó Házban 2015. június 11-én. A díjat Móricz-Sabján Simon, a Népszabadság fotóriportere nyerte.
Bevándorlók a római Tiburtina buszpályaudvarnál 2015. június 11-én. A buszpáyaudvar előtt több száz afrikai bevándorló lakik az utcán, akik a lehetőségre várnak, hogy továbbutazzanak az észak-olaszországi városokba, majd más európai országokba.
Óriási homokszőnyeg Spanyolországban. Kilencszáz négyzetméteres homokszőnyeg a La Orotava-i városháza előtti téren 2015. június 11-én. A homokszőnyeget, amelyet úrnapja alkalmából készítenek a Kanári-szigeteken fekvő kisvárosban már több mint hatvan éve, a világ legnagyobbjaként hitelesítette a Guinness Világrekordok 2007-ben.
Chilei rendőrök vízágyúval oszlatják a kormány oktatási reformja elleni tiltakozás résztvevőit Santiagóban 2015. június 11-én.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki