Szíriai menekültek lépik át a határt a délkelet-törökországban, miután a menekültek áttörték a határkerítést. A szíriai menekültek Törökországba beözönlését a szíriai kurd harcosok és Iszlám Állam szélsőséges iszlamista szervezet fegyveresei között a közeli Tal-Abjadban vívott harcok idézték elő.
Matyó népviseletbe öltözött fiatalok Mezőkövesden. A településen rendezték meg a matyók első világtalálkozóját.
Védőruhát viselő közegészségügyi alkalmazottak fertőtlenítést végeznek a közel-keleti légzőszervi tünetegyüttes (MERS) vírusa elleni védekezésül a dél-koreai főváros legnagyobb kulturális-művészeti központjában, a szöuli Szedzsong Központban. A dél-koreai egészségügyi minisztérium ezen a napon úgy tájékoztatott, hogy tizenkilencre nőtt a MERS koronavírus okozta halálesetek száma az országban, a fertőzötteké pedig elérte a százötvennégyet.
Az aranyérmes Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel (b-j) a bakui I. Európa Játékok férfi kajak négyes 1000 méteres versenyén a Bakutól mintegy 300 km-re, nyugatra fekvő Mingachevirben.
Steven Shearer kanadai művész Sleep Triptych című alkotása a nemzetközi kortárs művészeti kiállításon a svájci Bázelben.
Férfi modellek a Dirk Bikkemberg divatház kreációit viselik a 88. Pitti Immagine férfi divatbemutató megnyitóján Firenzében.
Gregg Adler lépked finoman a több ezer tengeri rák által szőnyegként beterített parton a kaliforniai Newport Beachen. A rákok, amelyek alapvetően a mexikói Kalifornia-félszigetnél élnek, tömegesen menekülnek északra a szokatlanul meleg vízhőmérséklet miatt.
A világ leghosszabb pizzája a Milánói Világkiállításon. Mintegy hatvan pizzakészítő érkezett Olaszország különböző területeiről, hogy közös, másfél kilométer hosszú alkotásukkal bekerüljenek a Guinness Rekordok Könyvébe.
Szivárvány ragyog a Sydney Harbour Bridge felett.
Díszes kalapban érkezik egy hölgy az ascoti derbire. Az ötnapos ascoti királyi lóverseny a brit társasági élet egyik legfontosabb eseménye.
Indiai gyerekek jógáznak, két nappal a nemzetközi jóganap előtt.
Fiúk takarítanak egy mecset udvarán a pakisztáni Pesavarban, egy nappal a mohamedán szent böjti hónap, a ramadán kezdete előtt.
Taxisok álló demonstrációja a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ) és az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) szervezésében Budapesten, az V. kerületi Alkotmány utcában. A taxisok azért demonstráltak, mert a törvényhozás nem fogadta el a taxis rendeletet.
Kérészek (Palingenia longicauda) a Tiszán Nagykörű közelében. A folyó középső szakaszán elkezdődött a világon egyedül a Tiszán és mellékfolyóin előforduló kérészfaj, a tiszavirág nászrepülése.
Helyiek nézik, amint sűrű hamufelhőt lövell ki a Sinabung tűzhányó a Szumátra északi részén elterülő Karo kormányzóságban fekvő Tiga Serangkai faluból nézve. A Sinabung Indonézia csaknem 130 aktív vulkánjának egyike, 400 év után 2010-ben lépett újra működésbe, és azóta elszórtan ismétlődnek a kitörések.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki