A nyári napfordulót és a leghosszabb nappalt ünneplik az emberek a Stonehenge-nél, Amesbury közelében Június 21-én hajnalban.
Daniel Johns ausztrál énekes legókockákból készített képe A tekerd! elnevezésű csoport kiállításán a nyíregyházi Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégiumban Június 22-én. A hátrányos helyzetű, magatartási problémákkal küzdő diákok tanulmányi eredménye a csoportmunka során javult, a fiatalok közösségi szerepe erősödött. A közel 600 óra alatt elkészült alkotásokhoz több mint 60.000 legókockát használtak fel.
Izzó lávát bocsát ki Sinabung tűzhányó a Szumátra északi részén elterülő Karo kormányzóságban fekvő Tiga Kicat faluból nézve Június 22-én. A Sinabung vulkán térségében június 2-a óta a legmagasabb szintű készültség van érvényben.
Egy malajziai muzulmán férfi az iszlám szent könyvet, a Koránt olvassa egy putrayai mecsetben Június 23-án, a mohamedán szent böjti hónap, a ramadán idején. Ramadánkor a hithű muzulmánok napkeltétől napnyugtáig nem vesznek magukhoz ételt és italt, továbbá tartózkodnak a dohányzástól és a nemi élettől.
Jemeni fiú imafüzéreket árul Szanaában Június 23-án, a mohamedán szent böjti hónap, a ramadán idején. Ramadánkor a hithű muzulmánok napkeltétől napnyugtáig nem vesznek magukhoz ételt és italt, továbbá tartózkodnak a dohányzástól és a nemi élettől.
Égő máglyán ugrik át egy férfi az év legrövidebb éjszakáján, Szent Iván éjjelén, Június 23-án a Madrid közelében lévő Alcobendasban. A Szentivánéj a június 23-áról 24-re virradó éjszaka, évszázadok óta a nyári napforduló ünnepe, amely a kereszténység előtti időkből származik. Az év leghosszabb nappalát másnap, Szent Iván napján ünneplik. A Szent Iván-napi tűzugrás szokásának a tűz tisztító, gonoszűző erejébe vetett hit az alapja.
Sűrű hamufelhőt lövell ki a Sinabung tűzhányó a Szumátra északi részén elterülő Karo kormányzóságban fekvő Tiga Serangkai faluból nézve Június 25-én. A Sinabung Indonézia csaknem 130 aktív vulkánjának egyike, 400 év után 2010-ben lépett újra működésbe, és azóta elszórtan ismétlődnek a kitörések.
Pár csókolózik az amerikai Astronautalis zenekar koncertjén a fővárosi Palatinus strandon a Budapest Essentials fesztivál első napján, Június 25-én. A fesztivál négy napon át nem mindennapi helyszíneken rendezett koncertekkel, filmvetítésekkel, mozielőadásokkal, kulináris és kulturális programokkal várja az érdeklődőket a főváros számos pontján.
A korábban a hannoveri világkiállításon működő, 70 méter magas óriáskerék a siófoki Nagystrandon Június 25-én. Az óriáskerék augusztus 9-ig lesz a strandon. Negyven kabinjában mintegy háromszáz személy foglalhat helyet, éjszaka harmincezer égő világítja meg.
Merénylet Tunéziában. Golyó ütötte lyuk az Imperial Marhaba Szálloda egyik ajtaján Június 26-án, miután ismeretlen fegyveresek üdülőkre támadtak a tunéziai Szúszában. A támadók legalább harminchét embert megöltek.
Színezett csigákat árulnak egy pekingi kisállatpiacon Június 26-án.
Az amerikai legfelsőbb bíróság washingtoni épülete előtt ünnepelnek emberek Június 26-án, miután a bíróság úgy döntött: az azonos neműeknek joguk van házasságot kötni az Egyesült Államok egész területén.
Szivárvány gyalogos átkelőhely a 13. és a Locust utca kereszteződésében Philadelphiában Június 25-én. A város a színes zebrával a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzszexuálisok és interszexuálisok jogaiért harcoló közösséget (LGBT) támogatja.
Homokvihar tombol Kairóban Június 27-én.
Egy pucér résztvevő a Christopher Street Day Parade elnevezésű, évenként megrendezett berlini melegfelvonuláson Június 27-én.
Afgán migránsok pihennek Magyarország felé tartó útjukon a szerbiai Magyarkanizsa határában Június 27-én.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki