Tűzijáték a Gázától keletre fekvő Sudzsaija negyed lakóépületeinek romjain 2015. június 28-án. Palesztin férfiak egy csoportja a mohamedán szent böjti hónap, a ramadán alkalmából tűzijátékkal világította be a Gázai övezetnek a 2014-es izraeli-gázai konfliktusban lerombolt városi területeit, hogy reményt adjon azoknak, akik elvesztették az otthonukat.
Fiatalok kokalevelet szednek Samugariban 2015. június 29-án. A kokaszüretelők – köztük nők, serdülőkorú fiatalok és gyermekek – 33 centet keresnek a kokalevél kilójáért, ami naponta átlagosan 16 dollár bevételt jelent. Az ültetvények tulajdonosai kilónként a kávé vagy kakaó árának több mint kétszereséért, 3,50 dollárért adják el a termést a drogcsempészeknek szállító nagykereskedőknek. Az ENSZ adatai szerint 2013-ban Samugariban 99 ezer tonna kokalevelet szüreteltek, míg Peru más területein 22 ezer tonnát.
Gyerekek játszanak egy madridi szökőkútnál 2015. június 29-én. A spanyol meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a térségben a napokban a hőmérséklet több esetben is túllépheti a 40 Celsius-fokot.
A The Wenatchee World által 2015. június 29-én közreadott képen egy megyei seriffhelyettes fut a lángok elől, miután leellenőrizte, hogy mindenki elhagyta otthonát a Washington állambeli Wenatchee-ben június 28-án. Az államban pusztító erdőtűz miatt több száz embernek kellett elhagynia lakhelyét.
Egy gyilkossággal gyanúsított iskolaigazgatót ütnek botokkal feldühödött helyiek az indiai Nirpurban, miután megtalálták a férfi vezette intézmény két fiatal diákjának holttestét egy közeli tóban. A két gyermek holttestén végzett boncolás viszont kimutatta, hogy a haláluk oka fulladás volt. A botokkal és kövekkel bántalmazott igazgató belehalt sérüléseibe.
Menyhalakat telepítenek a Balatonba a tihanyi kompkikötőnél 2015. június 29-én. A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. szakemberei több mint hatszáz példányát telepítettek vissza a Balatonba a rejtőzködő életmódot folytató, csak télen aktív halfajból, amely az 1965-ös nagy halpusztulás idején tűnt el a tóból. A menyhal ragadozó, kisebb halakkal, csigákkal, rovarokkal táplálkozik.
Repülőszerencsétlenség Indonéziában. Égő roncsok a Szumátra szigetének északi részén fekvő Medánban 2015. június 30-án, miután tizenkét fős személyzettel a fedélzetén lakott területre zuhant az indonéz légierő egyik Hercules C-130-as teherszállító repülőgépe Indonézia harmadik legnagyobb városában.
Nepáli gazdák rizst ültetnek egy nappal a rizsültetési szezon kezdetét jelölő Nemzeti Rizsnap (Asar Pandra) előtt Kavre faluban 2015. június 29-én.
Első Marihuána Egyház az Egyesült Államokban. Indianapolis, 2015. július 1.
Az Első Marihuána Egyház "hívei" táncolnak a közösség első "miséjén" Indianapolisban 2015. július 1-jén. A szervezetet alapító Bill Levin nem titkolt célja, hogy tesztelje Indiana állam új egyházügyi törvényét. Indiana államban illegális a marihuána bármilyen formában történő használata, birtoklása, értékesítése.
Görög adósság. Jánisz Varufakisz görög pénzügyminiszter bukósisakban, mielőtt motorjával elhagyja az athéni pénzügyminisztérium épületét 2015. július 1-jén.
Kánikula Angliában. Lukas és Rosa játszanak egy londoni szökőkútnál 2015. július 1-jén. Az időjárás a brit fővárosban hétvégén elérheti a 35 Celsius-fokot.
Egy nő sétál gyermekével a belváros irányába a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadó állomásának kerítése mellett 2015. július 1-jén.
Közönség a 30Y együttes koncertjén a 23. Volt Fesztivál nulladik napján a soproni Lővér kempingben 2015. június 30-án.
A Vénusz (lent) és a Jupiter (fent) együttállása Salgótarján közeléből fotózva 2015. június 30-án. A két bolygó körülbelül egyharmad foknyira látszott egymástól.
A madridi Meleg Büszkeség parádé részeként megrendezett magassarkú futam egyik versenyzője 2015. július 2-án.
Teresa Hszü (j) és Li Ting-ting leszbikus nőjogi aktivista egy pekingi szépségszalon előtt, ahol a nem hivatalos esküvőjükre készülődnek 2015. július 2-án.  Mennyegzőjével a kínai leszbikus pár az együttélését jelenti be és az azonos neműek házasságkötésének legalizálását akarja előmozdítani.
A 47. Kékszalag Árkád Nagydíj Balaton-kerülő vitorlásverseny a rajt után 2015. július 2-án. A Kékszalag a Balaton legjelentősebb vitorlás eseménye, Európa legnagyobb tókerülő versenye. A táv mintegy 155 kilométer, amelyet 48 órán belül kell megtenni a hatszáz hajóból álló mezőnynek.
Partifecskék (Riparia riparia) repkednek homokfalba vájt fészkeik körül Nemesnádudvar közelében 2015. július 2-án.
Japánból indult a Solar Impulse 2 elnevezésű napelemes svájci repülőgép, fedélzetén Andre Borschberg mérnök-pilótával, a Solar Impulse társaság vezérigazgatójával közelít a honolului Kalaeloa repülőtérre ötnapi repülés és mintegy 8200 km megtétele után 2015. július 3-án. A Solar Impulse 2 idén március 9-én kelt útra Abu-Dzabiból 35 ezer kilométeres kísérleti világkörüli útjára.
Egyiptomiak Mohamed Adel Abdel-Azím egyiptomi főhadnagyot gyászolják az elhunyt Kairótól északra fekvő szülőfalujában, Tant al-Dzsazírában tartott temetésén 2015. július 2-án. A katonatiszt a Sínai-félszigeten vesztette életét, ahol az Iszlám Állam dzsihadista szervezet fegyveresei Egyiptom történelmének eddigi legpusztítóbb terrortámadását hajtották végre július 1-jén.
Az ausztrál Matt Hall repül a Duna felett a hétvégi Red Bull Air Race Master Class kategóriájának szabadedzésén Budapesten, az Országház előtt 2015. július 3-án.
Léggömböket engednek fel a fesztiválozók az Élő Bolygónk klímavédelmi akció keretében a 23. Volt Fesztivál harmadik napján a soproni Lővér kempingben 2015. július 3-án.
A Balaton-átúszás résztvevői úsznak a révfülöpi part közelében 2015. július 4-én.
Hőségriadó Budapesten. Egy lány vízzel hűsíti magát a kánikulában a budapesti Deák Ferenc téren 2015. július 5-én. Az országos tiszti főorvos július 4-től, szombattól július 8-ig, szerda éjfélig a legmagasabb, harmadfokú hőségriadót rendelte el, mert ebben az időszakban eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki