A Mikulások Világkongresszusának résztvevői a Koppenhága északi részén fekvő Bellevue tengerpartján Július 21-én. A Mikulások Világkongresszusát 1957 óta minden évben Dániában rendezik.
Havazás Ausztráliában. Egy kenguru ugrál egy hólepte, fagyott mezőn Canberrában Július 19-én.
Az Európai Unióba igyekvő bevándorlók egy Szalonikiből Budapestre tartó vonatra próbálnak felszállni a macedóniai Gevgelija vasútállomásán Július 19-én.
Tűzoltók a Lisszabon egyik elővárosának, Cascaisnak a közelében pusztító erdőtűz helyszínén Július 21-én.
Egy férfi hátán viszi gyermekét a gyerekággyal együtt az alpesi sportfesztiválon a svájci Rigi Staffelben Július 21-én.
Rendőrségi útzár Július 21-én a Déli pályaudvar közelében, az I. kerületi Krisztina körúton, ahol II. világháborús robbanótesteket találtak csatornázási munkák közben. A tűzszerészeti munkálatok idejére a környéket lezárták.
Hagyományos játékok a digitális világban - India. Üveggolyókkal játszó gyerekek az indiai Gauháti keleti részén fekvő Majong faluban Július 7-én.
Napernyők egy panelház erkélyein a kánikulában az újpalotai lakótelepen Július 22-én.
Díszsortüzet adnak az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred aknamentesítő hajójáról a Duna Lánchíd és Margit-híd közötti folyószakaszán a nándorfehérvári diadal emléknapján, Július 22-én.
Felvételi - Pont ott parti Budapesten. Érdeklődők a Pont Ott Parti hivatalos ponthatárváró rendezvényen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem előtt Július 23-án. Ezen a napon este 20 órakor nyilvánosságra hozták a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait.
Bikaviadal a Santiago Vásáron Spanyolországban
Bikával küzd a francia Sebastian Castella torreador.
Egy nő a szennyezett Nagin-tavon evez a Dzsammu és Kasmír indiai szövetségi állam nyári fővárosában, Szrinagarban Július 23-án.
Dél-koreai álltavédők tüntetnek a kutyahús evése ellen Szöulban Július 23-án. A kutyahúsleves – különösen nyáron – nagyon kedvelt étel a koreaiak körében.
A mexikói Puerto Morelos tengeri algával borított strandja Július 23-án.
A NASA által 2015. július 23-án közreadott számítógépes illusztráció az amerikai űrkutatási hivatal Kepler űrteleszkópja segítségével feldezett, a Földhöz hasonló exobolygóról. A Földnél mintegy 60 százalékkal nagyobb planéta nagyjából 1400 fényévnyire található bolygónktól a Hattyú csillagképben. A Kepler-452b-re keresztelt újonnan felfedezett égitest különlegessége, hogy a Naphoz nagyon hasonló, ám idősebb csillag körül kering, méghozzá a Földéhez hasonló pályán. Mérete alapján a Kepler-452b felszíne sziklás és a planéta megfelelő távolságra kering a csillaga körül ahhoz, hogy folyékony víz legyen a felszínén, ami alapvető feltétele az élet jelenleg ismert formájának.
A Bokodi-tó a Komárom-Esztergom megyei Bokodon Július 24-én.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki