A Hello Wood kiállítása a 25. Művészetek Völgye összművészeti fesztiválon Vigántpetenden.
Egy látogató lefényképezi Dása Marcsenko ukrán művész Vlagyimir Putyin orosz elnökről készített, a Háború arca címet viselő alkotását. A mű körülbelül ötezer, az ukrajnai oroszpárti szeparatistákkal vívott fegyveres konfliktus kelet-ukrajnai tűzvonalában használt különböző fegyverek töltényhüvelyeiből készült.
Észak-koreai katonák nézik a tűzijátékot a koreai háború befejezésének 62. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Phenjanban.
Az Európai Unióba igyekvő bevándorló ül egy Szerbiába induló zsúfolt vonaton a macedóniai Gevgelija vasútállomásán. A bevándorlók Macedónián és Szerbián keresztül akarnak Magyarországra jutni.
Családjuk középkori páncélját viselő szamurájok lovasversenyen vágtatnak a Nomaoi Fesztiválon a Fukusima japán prefektúrabeli Minamiszoma városában. A háromnapos esemény mintegy 450 szereplője X. századi öltözékben és felszereléssel tart lovagi bemutatót, tornát és különféle versenyeket.
Rendőrök és mentők menedékkérőket szállító autóbusz mellett Budapesten, a Nyugati pályaudvarnál, ahonnan ötvenhat felnőttet és gyereket vittek kórházba ismeretlen fertőzés miatt július 28-án késő este. A hasmenésre panaszkodó betegeket és a velük érintkezőket is az Egyesített Szent László és Szent István Kórházba vitték kivizsgálásra.
Az AquaDom nevű, a világ legnagyobb szabadon álló, hengeres akváriuma a berlini Sea Life központban. A 22 méter magas, 22 centiméter falvastagságú akvárium közel 1 millió liter vizében több mint 1500 hal él, amelyeket a látogatók a henger közepén működő liftből is megnézhetnek.
Egy tigrismintásra festett arcú gyerek Bangalorban, a Nemzetközi Tigrisnapon, amelynek célja felhívni a figyelmet a ma élő legnagyobb macskaféle megóvásának fontosságára.
Vincent van Gogh holland festőt ábrázoló virágkompozíció Amszterdamban, a Rijksmuseum előtt, a festő halálának 125. évfordulóján.
A zimbabwei Hwange Hwange Nemzeti Park legfőbb látványosságának számító oroszlánt, a 13 éves Cecilt Walter James Palmer minnesotai fogorvos megölte, megnyúzta és lefejezte. A gyilkosságért 55000 dollárt (kb. 15, 3 millió Ft) fizetett, a hatóságok szerint jogtalanul, nyomozás is folyik már az ügyben.
Kansas City egyik vidámparkjának látogatói a fénylő teliholddal a háttérben.
Gustavo Cabana ejtőernyős által közreadott képen 164 ejtőernyős összekapaszkodva egy virágot formáz az illinois-i Ottawa fölött. A nemzetközi csoport tagjai zuhanás közben óránként majdnem 380 kilométeres sebességet elérve az eddigi legnagyobb függőleges formációt alkották. A csapatnak tucatnyi kísérlet után sikerült megdöntenie a 2012-ben 138 csoportos szabadeső ejtőernyős által felállított rekordot.
Gigantikus freskó a mexikói Pachuca egyik domboldalán. A kormány által is támogatott Pachuca Paints Itself nevű utcai művészekből álló szervezet 209 ház falát festette le mintegy 20 ezer négyzetméteren, több mint 20 ezer liter festék felhasználásával.
Egy szíriai menekült főz a jordániai Mafrak közelében fekvő Zaatari menekülttábor egyik sátrában.
Erdőtűz pusztít a kaliforniai Clearlake környékén. Az államban tűzoltók ezrei több mint húsz helyszínen küzdenek a lángokkal.
Egy veszélyeztetett állat vetített képe a New York-i Empire State Buildingen. A Travis Threlkel és Louie Psihoyos filmrendezők által készített kampány célja felhívni a figyelmet a különösen veszélyeztetett és kipusztulás szélén álló fajokra.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki