Erdőtűz pusztít a kaliforniai Clearlake környékén. A gyorsan terjedő lángok eddig  47 ezer hektárnyi területet pusztítottak el, a térségből eddig több mint 12 ezer embert kitelepítettek.
Egy magát Miss Lolának nevező résztvevő a vancouveri melegfelvonuláson.
Hosszú Katinka a kazanyi úszó-, vízilabda-, műugró- és műúszó-világbajnokság női 200 méteres vegyesúszásában. Hosszú világcsúccsal győzött.
Légi felvétel két daruról, amelyek lakóházakra zuhantak a hollandiai Alphen aan den Rijnben. A darukat egy híd felújítási munkálataihoz használták.
Katonai díszszemlét tartanak a horvátországi szerb krajinák visszafoglalását eredményező Vihar fedőnevű hadművelet megindításának huszadik évfordulója alkalmából Zágrábban.
Vonatbaleset helyszíne a Madhja Prades indiai szövetségi államban lévő Harda város közelében. A heves monszunesőzések okozta áradások miatt megrongálódott vágányokon kisiklott két expresszvonat, néhány vagon pedig egy folyóba zuhant. A balesetekben legkevesebb 32 ember életét vesztette és 100-nál is többen megsebesültek.
Vitorlázórepülő szárnya által vetett árnyékban hűsöl egy nő a 60. Magyar Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokság és 3. Cívis - Thermal Kupa versenyen a hajdúszoboszlói repülőtéren.
A Hirosima elleni amerikai atomtámadás 70. évfordulójának alkalmából gyertyát gyújt egy asszony unokájával a hirosimai Atombomba-kupola előtti Béke Emlékparkban. A történelem első atombombáját Hirosimára dobták, ami körülbelül 140 000 halálos áldozatot követelt a támadáskor és az azt követő hónapokban.
Kerekes Bence, a magyar Outdoor Inhales csapat tagja egyensúlyoz egy 5322 méteres magasságban kifeszített, 32 méter hosszú hevederen az indiai Ladakh tartományban. A csapat ezen a napon megdöntötte a highline-világrekordot.
Átmászik egy bevándorló a Londont Párizzsal a La Manche csatorna alatt összekötő Csatorna-alagút közelében a franciaországi Calais-ban.
Magyar önkéntes foglalkozást tart helyi gyerekeknek az iskolában az indiai Ladakh tartományban található Zanglában. Kőrösi Csoma Sándor filológus és orientalista, az első tibeti-angol szótár és nyelvtankönyv írója 1823-1824 között a zanglai palotában élt és dolgozott. A Csoma Szobája Alapítvány szervezésében 2008 óta újítják fel a palotát és környékbeli sztúpákat, valamint napiskolát építenek a helyi gyerekeknek.
A meggyilkolt európai zsidók emlékművénél fényképez egy látogató Berlinben.
Pamir, a szibériai tigris (Panthera tigris altaica) és négyhetes kölyke, Katja a Nyíregyházi Állatparkban. A már Nyíregyházán született Pamir két kölyke, Katja és Vladim négyhetes orvosi vizsgálaton vett részt.
Kardvirágültetvényt gondoz egy közmunkás Álmosdon. Hatezer tő, különböző színű kardvirágot nevelnek, amelyek az augusztus 20-i debreceni virágkarneváli menetben felvonuló kocsikat fogja díszíteni.
Egy asszony ül a Cerro de Saraja nevű homokhegy tetején a perui Ica városban.
Nejlonból készített úszómaszkot visel egy fürdőző a kelet-kínai Santung tartományban fekvő Csingtao tengerpartján, a Hujcsüan-öbölben. A maszk a strandolók arcát védi a leégéstől, napszúrástól vagy a medúzacsípéstől.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki