Egy dinoszaurusz megkövesedett lábnyoma egy münchehageni kőfejtőben 2015. augusztus 17-én. A lábnyom feltehetően 135-145 millió éves.
Szevasztopol, 2015. augusztus 18.
Putyin a Kírm-félszigeten. Az orosz elnök egy búvárhajóban a krími Szevasztopol kikötővárosban 2015. augusztus 18-án. Putyin egy elsüllyedt ősi kereskedőhajó május végén megtalált roncsait tekinti meg a Fekete-tengerben.
Közönség az István, a király című rockopera előadásán a városligeti Királydombon 2015. augusztus 18-án. Szörényi Levente és Bródy János zenés művét Novák Péter rendezte.
Tüntetés Németországban.
Az Alternatívát Németország párt tagjai német politikusokat ábrázoló maszkokban euróbankjegyeket égetnek Berlinben, 2015. augusztus 19-én, ezzel tiltakozva a német parlament által megszavazott, új görög pénzügyi mentőcsomag ellen.
Strandolók sietnek a közelgő vihar elől a közép-olaszországi Roseto degli Abruzziban 2015. augusztus 19-én.
Tűzoltók dolgoznak a Washington állambeli Bremertonban 2015. augusztus 18-án éjjel, miután gázrobbanás történt a Motel 6 nevű szállodában. A robbanásban a gázművek egyik dolgozója súlyosan megsebesült.
Robbantással döntik le a régi víztornyot Lajosmizsén 2015. augusztus 19-én.
A Páneurópai Piknik helyszínén tartottak megemlékezést Sopronban. Firtl Mátyás (KDNP) országgyűlési képviselő (b),  Fodor Tamás, Sopron Fidesz-KDNP-s polgármestere (b2), Frank Spengler, a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi képviseletének vezetője (j2) és Cora Lesch, a német CDU parlamenti képviselője emlékfát ültetnek az 1989. augusztus 19-én megrendezett Páneurópai Piknikre és az azt követő hirtelen határnyitásra, a keletnémet állampolgárok áttörésére emlékező ünnepségen a sopronpusztai Páneurópai Piknik Emlékparkban 2015. augusztus 19-én.
Átadták az Északi Vasúti Duna-híd és Pilisvörösvár közötti vasúti szakaszt. Mozdonyvezető egy különvonat vezetőfülkéjében a felújított Pilisvörösvár vasútállomáson 2015. augusztus 19-én. Újraindul a vasúti közlekedés augusztus 20-án a teljes, 53 kilométeres esztergomi vonalon, a többlépcsős beruházás részeként az Északi Vasúti Duna-híd és Pilisvörösvár közötti 14,3 kilométeres alszakaszt ezen a napon avatták fel a solymári vasútállomáson.
Érkeznek az érdeklődők az ünnepi tűzijátékra a fővárosi Jane Haining rakparton 2015. augusztus 20-án.
Ünnepi tűzijáték a Duna felett Budapesten 2015. augusztus 20-án.
A Strand és a B.my.lake Fesztivál Zamárdiban 2015. augusztus 20-án.
Vulkáni hamut lövell ki magából az ecuadori főváros, Quito közelében lévő Cotopaxi tűzhányó Tambillóból néze 2015. augusztus 22-én. Az 5987 méter magas Cotopaxit a világ egyik legveszélyesebb vulkánjának tartják, mert a tetejét gyorsan megolvadó hó és jég borítja, amelyből hirtelen sárlavinák indulhatnak el a sűrűn lakott környék felé.
Napfelkelte Németországban. A felkelő nap sugarai világítják meg a köddel borított erdőt a dél-németországi Bernbeurenben 2015. augusztus 22-én.
A pekingi atlétikai világbajnokság megnyitó ünnepsége 2015. augusztus 22-én.
Versenyzők várakoznak a rajtra a Győr gönyűi kikötőjében megrendezett Formula Student autóversenyen 2015. augusztus 22-én. A felsőoktatási intézmények csapatainak részvételével megrendezett nemzetközi konstruktőri versenyen az a saját építésű autókon alkalmazott technikákon és a technológián van a hangsúly.
Megkezdték az augusztus 17-i viharban a lezúduló esővíztől alámosott és beszakadt útburkolat helyreállítását a budapesti Teleki téren 2015. augusztus 22-én.
Az illegális bevándorlóknak épített vajdasági, ideiglenes, 1400 férőhelyes befogadó szálláshely a szerbiai Magyarkanizsán 2015. augusztus 22-én. Az illegális bevándorlók itt várakoznak, mielőtt átlépik a szerb-magyar határt.
A kép háttere:

Hozzászólások
Küldd tovább
Leírás ki